Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Bodolan Iulian

1946 - 2022
Brașov
Bodolan Iulian

S-a născut într-o familie numeroasă, în Satul Sălceni, comuna Pochidia, la 27 Aprilie 1946, din părinții Constantin și Tasia, fiind al treisprezecelea copil, dintre care doar șase au ajuns adulți: Safta, Vasile, Ilinca, Paraschiva, Radu și Iulian.

A avut o copilărie grea, marcată de lipsuri și de plecarea prematură a părinților dintre cei vii. Tatăl Constantin a plecat la Domnul când el avea doar 6 ani, iar mama Tasia când el împlinise vârsta de 13 ani, după o perioadă de 6 ani cu imobilizare la pat, având nevoie de îngrijire, sarcină pe care Iulian a dus-o la îndeplinire deși avea o vârstă fragedă.

Orfan fiind, cu doar 4 clase terminate în sat, și-a căutat rostul în viață în Galați unde a ajuns în anul 1966, angajându-se la Întreprinderea de Construcții și Montaj, de unde a plecat să își satisfacă stagiul militar.

În 1969 a ajuns la Brașov, angajându-se la Uzina Rulmentul, unde s-a calificat ca presator metale la rece, iar din anul 1980 a lucrat la Întreprinderea Mecanică Brașov ca macaragiu și lăcătuș mecanic, până în anul 2000, când s-a pensionat.

În 1972 a cunoscut-o pe Silvia, cea care avea să îi devină soție pentru următorii 50 de ani, fiind binecuvântat cu doi copii, Iuliana și Ciprian, și patru nepoți, Andrada, David, Anastasia și Beatrice.

A fost un familist convins, un om de nădejde la locul de muncă și în societate, echilibrat, liniștit și înțelept.

Toți cei care și-l amintesc, și-l aduc aminte ca fiind vesel și mereu pus pe glume, fiind sufletul întâlnirilor prin povestirile sale.

A plecat dintre noi în 05 Octombrie 2022, după o perioadă de 8 luni în care s-a luptat cu o boală care l-a imobilizat la pat, o perioadă în care moralul său a fost ridicat, reușind să se despartă de toți cei dragi fără supărări sau remușcări.

Cineva atât de special nu poate fi uitat niciodată, iar acest copac este o dovadă.

În amintirea ta, familia: Silvia, Ciprian, Iuliana, Irina, Andrada, David, Anastasia și Beatrice.

Plantat cu dor în amintire de către Bodolan Ciprian.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2024-01-21 10:42:31

    Nu am știut de povestea aceasta dură de viață a lui Iulian... Dar ceva din felul lui de a fi îți spunea că nu era un om obișnuit, oarecare, era vesel și deschis, optimist și încurajator. Era unic. Oamenii deosebiți lasă în urma lor memoria sufletului.... Veșnică amintire !🌹

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.