Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Roxana Mocanu

1968 - 2023
Brașov
Roxana Mocanu

Roxana Ene Mocanu - Chief Game-Changer Officer, antreprenor în educație, designer de experiențe de învățare, facilitator, consultant, trainer, mentor, coach, tutor, moderator pentru programe CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) din 2006.

Fondatoarea primului centru CIPD din Romania (2006) - prima școală vocațională de HR, ambasador al profesiei de resurse umane (Human Resources), fondator al ITOL Romania (2009), fondator al EMCC Romania (2011) și EODF Romania (2013), The GCIndex® Master GCologist (2016).

Cuvinte de dor de la Corina: Când am început clasa I am plecat împreună spre școală. Eu la început de drum, ea în ultimul an de gimnaziu. Ne-am despărțit în curtea școlii când ea a urcat pe scenă să dea onorul pentru începerea noului an școlar. Era comandant de unitate pe școală. În următorii ani petrecuți în școală i-am auzit numele de multe ori de la mai toți profesorii care nu o puteau uita. Fusese olimpică la multe materii. Nu a fost ușor pentru mine să trec în fața atâtor profesori ca sora EI. Dar eram mândră! Și nu am cum să uit cum acasă veșnic avea o carte în mâini. Învăța sau citea! A terminat clasa a XII-a cu coroniță. Hm...zâmbesc ușor pentru că îmi amintesc că am ironizat-o atunci. Mi se părea nefiresc sau... prea mult! Eram încă copil!

Și au urmat alte locuri pe unde a trecut și și-a pus amprenta. Pe unde a trecut a lăsat ceva. Din ce știa, din ce putea, din ce avea. Ceva!

A muncit mult! Dar o făcea cu plăcere și nu doar pentru ea! Pentru oricine avea nevoie! A realizat atât de multe lucruri și doar prin propriile forțe. Era o forță! Îi admiram puterea cu care reușea să construiască lucruri și ușurința cu care lua decizii la care eu nici nu îndrăzneam să visez.

Deși eram firi total diferite, am avut o relație specială! Doar sufletele noastre o cunoșteau!

Cu siguranță este ușor de remarcat faptul că vorbesc despre EA la trecut! Din păcate!

Dar și astăzi o iubesc și o voi iubi mereu!

Și lacrimile curg... pentru că îmi lipsește atât de mult!!!

Cuvinte de recunoștință de la Noosfera: HR-ul românesc a pierdut una dintre cele mai importante personalități. Un lider desăvârșit, un educator, un schimbă-lume, un vizionar. Îți mulțumim pentru tot efortul și toată munca depusă pentru a face o schimbare în lumea asta.

Ne-ai împins mereu să gândim altfel, să vrem mai mult de la noi și de la societate și să punem umărul la o lume mai bună. Tot timpul inovatoare cu tolba plină de idei, ai adus cele mai noi concepte și idei în lumea HR-ului, a training-ului, a coaching-ului și mentoring-ului și a echipelor. Ai fost tutor și facilitator pentru mii de profesioniști cărora le-ai schimbat cariera și viziunea.

Dar, nu în ultimul rând, ai fost un prieten drag și un model pentru noi toți. Îți mulțumim, Noosferico!

Cuvinte de dor de la Gabi: Sunt tare recunoscătoare că am cunoscut-o, că mi-a fost profesor, mentor, șefă, prietenă și mamă iubitoare uneori...

În urma noastră rămân oamenii. Au rămas oameni extraordinari în urma ei, oameni pe care i-a ajutat necondiționat, oameni pe care i-a format, oameni pe care i-a susținut să zboare departe.

Lumea a pierdut din eleganță, grație, generozitate și putere. Și din leadershipul de genul feminin.

Despre Roxana de la cei care au cunoscut-o: Rafinată, inspirațională, unică, de neînlocuit, de neuitat, determinată, ahead of her time, elegantă, rafinată, empatică, distinsă, curajoasă.

O Doamnă!

„Learning is vulnerable; it’s the anemones at low tide… I just ask you to be loyal to your transformation while I shift and twist in mine.” (Nora Bateson)

Plantat cu dor în amintire de către Gabi Solomon.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța, Oradea, Brașov, Tg. Mureș am făcut parcuri cu sute de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea vieții omului pe care îl onorezi în acest fel.