Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Nuni Grecu

1957 - 2019
Brașov
Nuni Grecu

Stejarul acesta vă spune povestea mamei mele, Elena Grecu, pe care, toţi cei apropiaţi o ştim ca Nuni. 

Om-Lumină pentru noi, Nuni a fost cea care ne-a dăruit. Tot timpul. Mult şi în felurite forme, alese atent de ea, ca să se potrivească interiorului fiecăruia. 

În primul rând, prin faptul că ne-a învăţat blândeţea, o călăuză de care ai nevoie când relaţionezi cu oamenii. Ne-a mai învăţat grija sinceră pentru cel pe care îl ai în faţa ta. Fapt pentru care şi-a dedicat studiul şi priceperea îngrijind oamenii din comunitatea ei, ca farmacist. Ne-a inspirat să iubim copiii şi să îi tratăm mereu ca pe nişte comori. 

Ne-a făcut atenţi, prin poveşti şi explicaţii din botanică, la ce avem în jurul nostru. Ne-a învăţat să apreciem florile gingaşe, plantele medicinale din grădini şi natura sălbatică. Ne-a îndreptat lupa minţii spre microuniversurile din jurul nostru şi ne-a învăţat să le respectăm, pentru că împărţim cu ele viaţa. 

Nuni ne-a făcut de atâtea ori să ne oprim din iureş şi să chicotim, profitând şi de o fărâmă de ocazie pentru râs sau dans. Ne-a inspirat să ne bucurăm de apus, atunci când îl zărim de la balcon. Să aşteptăm cu răbdare, mângâierea caldă a soarelui primăverii, pe o bancă din parc, chiar dacă am obosit, în lupta pentru viaţă. Să simţim clipa pe care, acum, încă o avem. 

Ne-a arătat că cel mai important lucru de pe lumea asta rămâne bunătatea. 

Mama a fost cea care ne-a făcut viaţa, prin felu-i de a fi, o sărbătoare. Şi îi suntem nespus, nespus de recunoscători. 

 Cu infinită iubire şi dor, Alina, fiica ei.

Plantat cu dor în amintire de către Grecu Alina.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2023-12-19 17:57:57

    Pentru prietena mea Nuni (Elena Grecu) OM - Lumină, așa cum o numește Alina, fiica ei - este greu de descris în cuvinte pe cea care mi- a fost ''soră suflet pereche'', cea mai bună prietenă și colegă de facultate! Draga mea Nuni dacă ți-aș mai spune o dată că ai fost cea mai curajoasă, cea mai puternică, cea mai luptătoare și mai bună decât ai lăsat să se vadă. Îți mulțumesc pentru că m-ai făcut să realizez ce este prietenia adevărată, necondiționată. Ai fost un exemplu perfect al prieteniei. Ai fost o prietenă cu care îmi împărtășeam nu doar bucuriile, fericirea, ci și, uneori, tristețea. Îmi este dor de pălăvrăgeala noastră plină de umor, îmi lipsesc conversațiile, sfaturile tale, filmele noastre amuzante și râsul tău sonor. Mi-e dor de toate momentele noastre distractive din studenție, de momentele luminoase, vesele pe care le-am petrecut împreună. Sensibilitatea, altruismul, empatia și modestia au fost trăsăturile de caracter pe care le-am admirat la tine. Profesional ai fost un excelent FARMACIST, un cadru medical dedicat pacientului și o bună colegă de echipă. Dispariția ta prematură a lăsat un gol in sufletul meu, a finuței tale Anca Irina și a lui Sandu (Alexandru). Cu drag și dor, familia Maria Păcurar-Bistrița.

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.