Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Maria Amza

1933 - 2023
Constanța
Maria Amza

Scriu aceste gânduri în memoria bunicii mele, Maria, care va trăi mereu în inima mea și în cea a mamei mele.

S-a confruntat cu multe încercări în viață: pierderea unor persoane dragi, probleme de sănătate și alte dificultăți. Dar a reușit să treacă peste toate, cu o rezistență de nezdruncinat.

Am fost norocos să o am alături în primii mei ani de viață. A jucat un rol important în educația mea, fiind mereu aproape pentru a mă îndruma și a mă sprijini. Mă însoțea la grădiniță și la școală, asigurându-se că eram în siguranță și bine îngrijit. Bucătăria ei a fost pentru mine un loc plin de căldură, unde pregătea mese delicioase și mă ajuta cu temele pentru școală.

Mi-a cultivat curiozitatea și dragostea de învățătură, răspunzând cu răbdare la nenumăratele mele întrebări, oricât de banale ar fi fost. M-a încurajat mereu să excelez - încă îmi amintesc ziua în care am lucrat împreună tabla înmulțirii până am reușit, cu greu, să o învăț pe toată. Credința ei în capacitatea mea de a mă dezvolta a fost de neclintit.

Ceea ce m-a impresionat întotdeauna la bunica mea a fost deschiderea sa către tot ce e nou. Chiar și la bătrânețe era la curent cu ultimele evenimente și invenții. Ea m-a încurajat să fiu curios și îi voi fi mereu recunoscător pentru că m-a ajutat sa devin o persoană care vrea să învețe toată viața.

Îi mulțumesc mult pentru toate darurile cu care m-a înzestrat și pe care le voi purta în suflet pentru totdeauna.

Plantat cu dor în amintire de către Vasilescu Andrei.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.