Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Păuna Niculae

1937 - 2022
București 2
Păuna Niculae

Tatăl meu, Păuna Niculae, a plecat în cea mai lungă călătorie a lui. Tata a cunoscut ororile războiului și răul pe care oamenii și-l fac unii altora. Copilăria lui a fost fragmentată de urmările pe care le au astfel de evenimente, de lipsa tatălui plecat pe front, de moartea mamei, de sărăcie și prea puțină educație. În ultimii ani de viață orice zgomot mai puternic, orice fel de furie îl speriau pe tata îngrozitor. I-a fost frică de oameni și de răul din ei.

Cu toate astea, tatăl meu a împrăștiat în jurul său multă, multă bună dispoziție. Viața lui s-a conturat în jurul meu și al fraților mei, cu toate luminile și umbrele firești dintre părinți și copii. Ne-a învățat să muncim și să fim atenți la nevoile celor din jur. Tata a fost partenerul meu preferat de dans și de petreceri.

Dragă tată, sper că ești în Skoda ta verde și că nu o să te lase în drum!

Ne e atât de dor de tine!

Eliza, Iulian și Mihai.

Plantat cu dor în amintire de către Păuna Eliza.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.