Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Marian Moșoiu

1937 - 2021
București 2
Marian Moșoiu

Marian Moșoiu s-a născut în 1937. A venit în București din Constanța, un oraș mai cosmopolit decât capitala. A plecat din nou către mare după terminarea facultății. Picta, desena și făcea schițe pe orice petic de hârtie. Ne-a creat în joacă o frescă - o pădure și un castel pe peretele din camera noastră. Am descoperit cu el farmecul Constanței, al Mangaliei, plaja de la Sf. Gheorghe și o întindere imensă și pustie de nisip: 2 Mai-Vama Veche la începutul anilor '70, unde cu un cearceaf și patru țăruși domneam peste împărăția nisipurilor și a valurilor. Mergeam cu el pe munte uneori, plecând devreme din București cu trenul până la Bușteni și apoi pe Jepi. De la el am învățat să jucăm bridge, ne povestea cum juca rugby în facultate și ni se părea că vine din altă lume. Nu cred că l-am văzut vreodată supărat, până când ajunsese diminuat și suferind de un cancer care l-a chinuit câțiva ani. A murit în 2021 într-o Românie care se transformase atât de mult de când un puști fără grijă se plimba pe Dunăre cu barca, în vacanță, la bunici. Va rămâne întotdeauna în amintirea noastră. Andreea, Marina, Sonia, Vishnu și Kannan.

Plantat cu dor în amintire de către Andreea și Marina.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.