Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Ciotau Maria

1944 - 2023
București 2
Ciotau Maria

Mama mea dragă, Ciotau Maria (născută Bozar), s-a născut în satul Certeze, jud. Satu Mare și s-a înălțat la ceruri în data de 7 ianuarie 2023. A fost pentru mine, fiica ei, un moment foarte greu de suportat. Draga mea mamă a fost unul dintre copiii lui Dumnezeu, un om foarte bun care iubea oamenii plăcându-i să meargă prin spitale la cei nevoiași. Lumina din sufletul ei, rugăciunile neîncetate au fost făcute pentru familia ei și nu numai.

Era iubită de toți din jurul ei, fiind o persoană pacifistă. 

Off, draga mea mamă, îmi lipsesc vorbele tale în care-mi spune-ai că mă iubești necondiționat, îmi lipsesc îmbrățișările tale cu mâinile tremurânde de la boala Parkinson, îmi lipsește energia bucuriei tale atunci când mă vedeai că vin la tine, îmi lipsesc sfaturile tale calde, și nu în ultimul rând privirea ta blândă, care mă liniștea întotdeauna. 

Însă am învățat de la tine să fiu puternică, să merg mai departe și să înțeleg că tu acolo unde ești, ești bine. Te voi iubi mereu, mamă dragă! Să dăinui veșnic prin sufletul tău în acest univers, atât cât îți dorești. Nu te voi uita niciodată!  

Te iubesc nespus de mult! ❤️

Tudor Gheorghe arată în acest cântec simplitatea mamei mele. Persoanelor care au ajuns să citească aceste rânduri, îi rog smerită să îl asculte în amintirea mamei mele și să spună o scurtă rugăciune pentru ea. Pentru asta vă mulțumesc și vă doresc viață lungă, sănătoși!

„Cântec pentru mama" 

 🌸Tare necăjită ai fost, mamă,

Iarnă, vară, orice timp trecând

Cât era de frig şi de căldură

Tot desculță te-am văzut umblând 

 

🌺N-ai purtat o haină mai ca lumea,

O scurteică veche doar aveai

Dar și pe aceea totdeauna

Doar de sărbători o îmbrăcai 

 

💐Ochii tăi ardeau ca două stele,

Le mai văd luminile și azi,

Boabe mari de lacrime ca roua,

Le ștergeai cu mâna pe obraz.

 

🪷Tot aşa te ştiu de când ţin minte,

Pe picioare-ai mers la drum mereu,

Nici în car nu te suiai de teamă

Boilor să nu le fie greu. 

 

🥀Ce păcat ca n-ai trăit, măicuță,

C-ai plecat fără de timp în lut

Ce pantofi ți-aș fi adus acuma

Și ce haină, azi, ai fi avut!

 

❤️Mamă, ești mai frumoasă ca o duminică fără sfârşit

Când se-aude plânsul ierbii sunând sub câmpul înverzit 

 

🧚‍♂️Acolo peste munți de gheață,

Unde miroase a gutui

Stau zâne albe și învață

Ruga ta spusă nimănui 

 

🍂Cu cât mă-ndepărtează vremea,

Cu cât te uită carnea mea,

Eu mă gândesc plângând la clipa

Că nu te-oi mai putea vedea.

 

Te voi iubi mereu! 🌹

Plantat cu dor în amintire de către Delia Urdes.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2023-06-29 12:01:56

    Pe unii mai devreme, pe alții mai târziu, Dumnezeu alege oamenii pe care îi ia la El ! Așa căci atunci când Dumnezeu a hotărât sa o ia la dreapta Lui, a luat-o pe măicuța ta ! A plecat cu toată blândețea ei la ceruri, lăsându-te pe tine, fiica ei, aici, îndurerată! Dar în această durere, măicuța ta a lăsat imprimate în inima ta blândețea și bunătatea ei cu care tu reușești să mergi mai departe! O regăsesc pe măicuța ta în aceste versuri pe care le-am citit ! Și să ne rugăm pentru odihna veșnică !❤️

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.