Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Sorin Roșca

1984 - 2013
București 2
Sorin Roșca

Pe toată perioada adolescenței, drumul de la școală spre casă este perioada din zi când sunt dezbătute toate problemele zilei, fie ele legate de școală, sentimente sau părinți. În anii liceului, partenerul meu de drum a fost Sorin. Și nici nu mi-aș fi dorit un partener mai bun, căci Sorin avea mereu zâmbetul pe buze și o glumă potrivită în orice situație. 

De la el am învățat că gândurile bune atrag lucruri bune. De la el am învățat că la finalul ei, ziua nu mai pare așa grea atunci când poți să râzi cu un prieten, să râzi chiar și de tine. De fapt, el a fost de multe ori „lipiciul" grupului nostru de prieteni, adunându-ne în jurul mesei din curtea lui sau în jurul optimismului și a veseliei lui. A adus laolaltă personalități atât de diferite, care l-au apreciat și cărora le lipsește încă.

Știu că a fost iubit și apreciat și în anii de după, când drumurile vieții ne-au despărțit, doar privind profilul său pe Facebook și văzând câți oameni îi mai scriu la 10 ani după ce a plecat dintre noi.

L-am pierdut mult prea devreme, însă vom ține minte de la el să zâmbim, să învățăm de la viață și să ne bucurăm de ea.

Plantat cu dor în amintire de către colegii de liceu.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2023-05-16 17:58:27

    Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la locul nașterii mele, la casa părintească din Brăila, mă gândesc inevitabil la... Sorin. Se spune că primii 3 ani sau 7, după alții, sunt decisivi pentru formarea noastră ca viitori adulți. Așadar, cine sunt azi i se datorează mare parte bunului meu prieten și vecin, Sorin. Iar prietenii alături de care m-am format ca adolescentă și tânără sunt cei din gașca lui Sorin, căci ne-a iubit pe toți cu inima lui mare și generoasă la fel ca pe el. De la Sorin am învățat să zâmbesc, să văd mereu partea plină a paharului, să am încredere în mine și în drumul meu în viață; am învățat să joc biliard și să prețuiesc prietenia; am învățat că Oana vine de la „One” (primul meu cuvânt în engleză). A fost cel care m-a consolat când am aflat că Moș Crăciun nu există și a fost cel care a crezut în mine mai mult decât eu însămi. Alături de Meme (coana Leana, cum o striga), și de părințeii mei, Sorin a fost stâlpul copilăriei mele extraordinar de frumoasă și m-aș bucura enorm ca fetița mea, pe care o cunoaște doar de Sus, din Împărăția Îngerilor, să aibă parte de un prieten din copilărie cu un suflet la fel de bun și blând ca al lui Sorin. Deși a ales să plece mult prea devreme față de planurile noastre, mi-a lăsat ca moștenire o minunată prietenă în persoana Oanei Roșca, actuala Nahut, pentru care îi sunt profund recunoscătoare. „Grișu, grișu!” strigam până când ajungeam în casă fiecare dintre noi sau… „pa, pa1” pe diferite tonalități, de vuia strada și ne auzeau vecinii. Ața ne exprimam bucuria de a fi unul cu altul și dorul că s-a terminat ziua prea devreme și trebuie să ne despărțim, fiecare la casa lui. Cinste ție, prietenul meu solar! Să strălucești printre îngeri așa cum ai strălucit printre prietenii tăi pe care tot timpul îi strângeai în jurul tău și te bucurai din toată inima că suntem „iar, împreună”.

  • Adaugat in data: 2023-05-18 19:02:48

    Ați întâlnit vreodată vreun om pe care să nu vă puteți supăra deloc? Eu, da, doar pe Sorin.

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.