Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Coverca Ioana

1931 - 2021
București 2
Coverca Ioana

Mamaie era mamaia mea, cea mai bună și mai blândă persoană din viața mea. Era foarte deșteaptă, nu pentru că a mers la școală, ci pentru că era plină de pilde și sfaturi bune.

Avea pielea fină, străvezie și mereu mirosea frumos și își dădea cu ruj de fiecare dată când ieșea din casă. Avea casa plină de flori și florile erau copiii ei, avea grija de ele, vorbea cu ele, le iubea.

Înainte să rămân însărcinată îmi spunea că va veni pe jos de la Râmnicu Vâlcea la Bruxelles când voi naște. S-a bucurat așa de mult când am născut.

Era un om bun, blând, era mereu activă, întotdeauna făcea câte ceva în casă, încerca să ne împăcăm cu toții bine, să nu ne supărăm. Ținea să fie corectă mereu, să nu nedreptățească pe nimeni. Am mai vazut-o supărată, dar furioasă niciodată.

Ne-a iubit tare mult pe toți și ne e dor de ea în fiecare zi.

Plantat cu dor în amintire de către Gherghe Ramona.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2023-08-01 09:44:43

    A fost cea mai bună și iubitoare mamă, bunică și strabunică. O vom iubi mereu.

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.