Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Maria Luca

1922 - 2016
Oradea
Maria Luca

Născută pe meleagurile Basarabiei, soarta a adus-o în România cu familia în timpul celui de al II-lea război mondial, când familia a lăsat tot ce avea în Basarabia și a trecut înot Prutul pentru a se salva.

A devenit dascăl în școlile din Galați și Bihor ajungând să îndrume pașii în viață mai multor generații de elevi, transmițându-le iubirea de artă și literatură. 

Credincioasă valorilor familiei, a fost mereu înconjurată de copii și nepoți pe care i-a răsfățat cu ciorbe și cozonaci făcuți după rețete moldovenești.

A trăit mereu în suflet cu dorul Basarabiei iubite.

În decursul vieții a respectat natura, a încercat să-i cunoască tainele și a folosit la nevoie puterea vindecătoare a plantelor.

Plantat cu dor în amintire de către Luca Liviu si Luca Ovidiu.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.