Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Ioan Luca

1913 - 1996
Oradea
Ioan Luca

S-a născut la începutul secolului XX și a plecat dintre noi spre sfârșitul aceluiași secol.

În decursul vieții a trecut prin cele 2 războaie mondiale, iar la ultimul a participat la eliberarea României, reușind să evadeze după ce a fost luat prizonier de război. 

Și-a început viața profesională ca învățător și a știut ca nimeni altul să se apropie de sufletul copilului, îndemnându-l cu calm și dragoste spre frumos, bine, cinste și corectitudine.

Mai târziu, pasiunea pentru a transmite cât mai multe generațiilor viitoare l-a determinat să se facă profesor de limba română și de istorie. 

A fost delegat din zona Galați în Oșorhei, Bihor pentru a deschide în calitate de director școala generală de la Oșorhei și a transmis generațiilor viitoare tot ce avea mai bun: dragostea pentru literatură, pentru cântec, adevăr, dragoste de neam și țară, dar mai presus de toate omenia și iubirea de aproapele nostru.

Și-a iubit mult familia și a luptat pentru a fi unită!

 

Și-a dorit să publice un volum de poezii dedicate mamei. 

"Cu tine mamă vreau să fiu

Să-nvăț să zbor cu tine

Să râd, să plâng și să mă-ntreb

Cât poate fi de bine.

Să merg prin viață de hai-hui

Să știu că-mi va fi bine

Atâta timp cât tu mai ești

E cineva cu mine"

 

In memoriam Ioan Luca

Plantat cu dor în amintire de către Luca Liviu si Luca Ovidiu.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.