Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Mica Fechete

1937 - 2018
Oradea
Mica Fechete

Povestea aceasta este despre doamna Mica Fechete sau Mami, bunica noastră. A fost fără doar și poate o prezență luminoasă în copilăria noastră, și de fapt a multor altor copii, sunt sigură! Mami era născută pe 1 iunie și îi plăcea să spună că tocmai de aceasta și se înțelege, și îi înțelege pe copii - acesta era harul ei. 

A început munca la catedră la doar 16 ani și și-a dedicat viața, prima dată ca învățătoare și apoi ca educatoare, îndrumării curiozității celor mici. Pasionată de frumos, a încurajat multe generații să descopere cartea, arta și natura.

Și pe noi ne-a îndrumat și ne-a încurajat, și ca orice bunică, ne-a cam prea răsfățat: prăjiturile ei erau legendare, iar șotiile și glumele, nici nu încape strigare! (Ca să ne amuze, câteodată ne scria poezii.) Rămâne pentru totdeauna vie în amintirile noastre prin tot ce ne-a învățat, prin bunătatea și blândețea cu care ne-a iubit, dar mai ales prin modul unic în care se putea exprima printr-un singur cuvânt, printr-o singură privire...

Plantat cu dor în amintire de către Alexandra și Vlad.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.