Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Negoescu Maria

1952 - 2017
Constanța
Negoescu Maria

Mama,

 Ai plecat de lângă noi la fel de discret cum ai fost întreaga ta viață… Aveam atâtea planuri… atâtea lucruri au rămas nefăcute și nespuse. Atâtea bucurii pe care ne doream să le petrecem împreună… Au rămas doar amintirile… Ai fost un om blând și minunat,  o mamă și bunică de excepție.

Plantez acest copac pentru tine și sper ca frunzele lui să continue povestea noastră… La umbra lui să te ascult, să mă îndrumi și să mă dojenești dacă e cazul… Să te simt aproape, așa cum te simt de multe ori, în preajma mea…

Te voi iubi toată viața și iartă-mă dacă nu ți-am spus-o prea des.

 

„Dacă aş putea, aş opri timpul pentru tine, dragă mamă! Aş opri timpul tău, ca să poţi trăi, în sfârşit, tot ceea ce nu ai trăit la timp.
Aş opri timpul tău ca să te văd râzând şi ca să memorez fiecare zâmbet al tău, de care îmi va fi atât de dor atunci când mă vei lăsa singură și când voi avea nevoie de o amintire sacră.
Aș opri timpul tău ca să primești fiecare clipă de fericire atât de meritată.
Aş opri timpul tău ca să învăţ de la tine tot ce trebuie să ştiu despre viaţă, despre renunţări, despre puterea de a trăi prin şi pentru cei dragi.
Aş opri timpul tău ca să nu pleci de lângă mine…”

 

Irina Binder - Insomnii

Plantat cu dor în amintire de către Minculescu Ema.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2023-04-03 18:33:23

    O mama minunata! A fost o mama si pentru mine si pentru toti colegii veniti in vizita la voi. Mereu zambitoare si primitoare, placuta, buna, calda si atenta la noi toti, sa ne fie bine sa nu lipseasca nimic. Bunele manire erau la voi la ele acasa . O amintire despre oameni dragi si copilarie minunata se aduna in cununi rostind numele ei ❤️🥹

  • Adaugat in data: 2023-04-04 04:34:05

    Sora mea draga !

  • Adaugat in data: 2023-04-04 11:50:05

    Când mergi să vezi copacul, îți amintești de persoana care a însemnat mult pentru tine. Da! Mariana a însemnat foarte mult pentru mine. Este sora mea mai mare cu care am avut o relație specială. A fost un reper de bunătate, blândețe și dăruire necondiționată. Pentru mine a fost precum o mamă, întotdeauna în ea am găsit alinare și un cuvânt de incurajare pentru a merge înainte. Când a plecat din aceasta lume, am simțit că s-a rupt o parte din sufletul meu. Foarte des ne făceam planuri pentru perioada când ieșeam și eu la pensie. Visam să călătorim și să petrecem mai mult timp împreună. Dumnezeu a avut un alt plan. Peste voința lui nu putem să trecem. Mă bucur că fiica surorii mele i-a dăruit acest copac în amintirea a ceea ce a fost draga noastră, Mariana. A fost o fiică ce și- a iubit foarte mult părinții, o soră minunată, o mamă și o bunică foarte dedicată și iubitoare. Lângă acest copac, persoanele care au iubit-o își găsesc refugiul pentru a- și alina durerea unei inimi ,,zdrobite" de dispariția unei alte inimi care a încetat să mai bată. O persoană cât este în viată și inima încă îi bate, reprezintă una dintre cele mai de preț comori.

  • Adaugat in data: 2023-04-06 05:05:39

    O prietenă ca ea nu voi mai avea niciodată!

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.