Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Sabin Fărcaș

1973 - 2023
Oradea
Sabin Fărcaș

În urmă cu 10 ani, Sabin a intrat în viața mea, serios, sclipitor, onest, având exact genul de umor pe care eu îl apreciez. Povestea noastră a început pe o platformă industrială, unde diminețile discutam realități sociale și economice ale momentului. Încet, încet, am descoperit omul pasionat de modelare în piatră, pasionat de istorie, pregătit în reabilitarea monumentelor istorice, pasionat de pescuit și vânătoare. Nu știu câți oameni sunt într-o perfectă comuniune cu natura, știu doar că Sabin este unul dintre ei. Când mă gândesc la el, o să îl regăsesc în munte, în cei doi mesteceni pe care i-a plantat în curte, îl regăsesc în apele Deltei Dunării, unde am pescuit împreună. Cândva, în Deltă, fiul meu îl asculta, fascinat de seriozitatea cu care povestea, vrăjit de omul enciclopedie care era. Și contrar a ceea ce te-ai aștepta de la un adolescent de 14 ani, a exclamat" de la Sabin am multe de învățat!" Am să-l ascult și de acum încolo și îl voi regăsi în seriozitatea muntelui, în sclipirea apei, în onestitatea foșnetului copacilor. Rămâne cu noi ani buni de acum, în care vom depăna amintiri despre Sabin și... cu Sabin. Vă invit, dragi prieteni, să ne adunăm în jurul mesteacănului ce va fi sădit, să lăsăm puterea lui vindecătoare, de regenerare, să pătrundă în sufletul nostru, acolo unde este și Sabin. #omdrag

Plantat cu dor în amintire de către Soare Claudiu.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2023-03-16 11:26:47

    "Unele lucruri sunt iubite pentru ca au valoare, altele au valoare pentru ca sunt iubite"(C.S.Lewis). Asta ne-a învățat Sabin pe fiecare dintre noi, sa facem totul cu pasiune, din pasiune, sa atribuim valoare fiecărui lucru și fiecărui om. E foarte greu sa vb despre Sabin la trecut și e interesant cum viata își urmează cursul, pare ca toate zilele sunt la fel, însă dacă privim înapoi totul este diferit, diferența o face lipsa fizică a lui Sabin din viețile noastre. A fost o onoare sa-l cunosc și ma bucur ca am avut privilegiul sa-l ascult, sa-l văd, sa-l caut și totodată sa-ncerc sa-l înțeleg.V a trăi veșnic prin tot ceea ce ne-a lăsat și ne-a învățat: prin proiectele lui, prin pasiunile lui, prin credințele și valorile lui, prin dragostea și stăruința lui. Îți mulțumesc!

  • Adaugat in data: 2023-04-14 11:53:50

    Un OM minunat ! Veșnică amintire!

  • Adaugat in data: 2023-04-16 17:59:16

    Da, Sabin face parte din sufletul meu! Câteodată viața ne ține despărțiți dar în noi, familia freamătă în amintire prin gând. Toți frații sunt speciali și îi voi ține în brațe chiar dacă nu vor ști. Așa e viața. Obosiți cu supraviețuirea, trece timpul fără să ne vedem, dar acum forțați te vom ține în amintire. Te iubesc Sabin, oriunde vei fi!

  • Adaugat in data: 2023-05-06 14:02:48

    Un om minunat care va rămâne veșnic în inimile noastre !

  • Adaugat in data: 2023-06-13 15:15:39

    Iubi drag, sufletul meu pereche ! Iubi, el, Iubi, eu... „Bună dimineața Iubi, am făcut cafeaua, te aștept!" Un sărut și o îmbrățișare... „Noapte bună Iubi!" Un sărut și o îmbrățișare... Așa începea și se sfârșea fiecare zi a vieții noastre împreună, o viață de poveste... Cu el am iubit marea, mai ales Marea Neagră la Portița, cu el am iubit munții cum nu credeam vreodată, cu el am iubit Someșul și Dunărea toată. Și cerul plin de stele... Și Adrian Păunescu... Au fost seri minunate în care, lăsând în urmă tumultul zilei, îmi citea și recita poeziile lui Adrian Păunescu, poetul lui preferat, în timp ce urmăream Cenaclul Flacăra. Acesta este Iubi al meu, un suflet cald care visa cu ochii deschiși la cum o să locuim la bătrânețe într-o căsuță mică în mijlocul pădurii, la cum o să ne bucurăm de foșnetul copacilor, ciripitul păsărilor, iar seara ne vom întrece în număratul stelelor căzătoare... Iubi drag, un dor nestins va fi toată viața mea !

  • Adaugat in data: 2023-07-10 14:43:21

    O zicală veche spune că sunt unii oameni în lume care aduc o lumină atât de mare încât chiar și după ce au plecat lumina rămâne. Cu siguranță se refereau la Sabin, va fi greu de uitat un om atât de bun, de minunat, având întotdeauna o vorbă bună, îmi va fi dor de discuțiile avute, chiar dacă nu ne vedeam destul de des, revederea era o plăcere, o prietenie de aproape 30 de ani care s-a menținut cu timpul, deși trăim departe unii de alții, cel mai mult îmi va fi dor să-l văd împreună cu Dana, pentru mine erau și sunt perechea perfectă, un cuplu model. Ne vei lipsi mult, Sabin.

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.