Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Smaranda Ghita

1944 - 2013
Parcul București
Smaranda Ghita

25.12.1944-10.09.2013

D-na Ghiță, profesorul de istorie, a fost, mai întâi de toate, Rodica, un om cald care însenina de fiecare dată locul în care apărea. Până să-mi devină dirigintă, la Liceul economic din Buzău, a fost, în familia mea, mama care își pierdu primul copil, născut cu o malformație cardiacă, în timpul operației pe cord, când acesta avea 7 ani. Nu am conștientizat durerea pe care a putut să o poarte cu sine toată viața și speranța ei din cei 7 ani, decât după ce am devenit și eu, la rându-mi, mamă. Zâmbetul, bunătatea și franchețea pe care le afișa mereu, i-au înnobilat inima care, însă, la doar câțiva ani după ce s-a retras de la catedră, dintre copiii ei mai mari, s-a oprit, brusc.

D-na dirigintă, vă voi purta în inima mereu, ca OM, MAMĂ și ȘLEFUITOR de caractere!

Plantat cu dor în amintire de către Jigman Irina.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2023-06-04 17:25:28

    Un mesteacăn plantat în memoria ta. Gingaș și fragil, precum sufletul tău! Recunoștință eternă! Azi, de Pogorârea Sf. Duh - 2023.

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.