Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Natty Dragoi

1999 - 2022
Oradea
Natty Dragoi

 

“Natty a fost cel mai bun prieten al meu” - este o propoziție pe care o pot spune mulți oameni și e probabil una din propozițiile care descriu cel mai bine viața lui Natty Dragoi.

 

Natty și-a trăit viața cu zâmbetul pe buze. Nu pentru că nu avea probleme. Nu pentru că nu avea motive de întristare uneori. Natty,î, trăia o viață deplin încredințată în Hristos, motiv pentru care bucuria lui provenea din ceva mai profund decât micile lucruri zilnice. Natty a impactat viața atâtor oameni prin bucuria lui contagioasă, prin dragostea lui de slujire în cadrul bisericii Lumina, precum și prin curiozitatea pe care o afișa față de fiecare persoană. Nu conta dacă te cunoștea sau nu, Natty îți vorbea cu aceeași căldură.

Natty a plecat dintre noi, însă el rămâne viu în amintirile noastre, a celor care l-am cunoscut, precum și în biserica Lumina din Oradea, proiectul care era cel mai apropiat de inima lui Natty, în timpul în care a fost printre noi.

 

Despre Natty e și ușor și greu să scrii. E ușor pentru că ai atâtea de spus și e greu pentru ca nu știi pe care să le alegi dintre ele. Aș vrea să vă împărtășesc cu voi 3 experiențe cu Natty de la care eu personal am de învățat și poate că și unii dintre voi:

 

  1. Mergeam deseori la Natty după concerte sau în întâlnirile noastre și îl încurajam sau îl lăudam și niciodată nu îl vedeam mândrindu-se, parcă îl aud și acum cum spunea "maaaan, o fost ok", se bucura enorm de aprecieri dar nu le lua pentru el, să fie mai egocentric, ci spre a se întării ca data viitoare sa fie și mai bun, și mai bun. L-am sunat după o activitate cu fetița noastră de nici 3 ani sa îi spun că fără să o fi ajutat noi, părinții, ne-a spus acasă ceea ce a învățat de la el. S-a bucurat enorm și m-a rugat să îi trimit o filmare cu Elisha. Știți ce mi-a spus ulterior?

"Așa mă bucur, Mihai, aș vrea să fac și mai mult pentru ea" - Natty lua lauda noastră, se încărca cu ea, doar ca să poată din nou să dea mai departe. Aș vrea și eu să pot face ca Natty.

 

  1. În multele noastre discuții, Natty nu avea nici un orgoliu când venea vorba de a primi sfaturi, era mereu deschis și chiar întreba cum ar putea să îmbunătățească unele lucruri. Parcă îl aud și acum spunând "Tu cum faci când…?" . În schimb, eu nu i-am cerut niciodată sfatul, o greșeală imensă, deși Natty prin exemplul lui de dragoste, neoboseală, bucurie, închinare, profesionalism va fi un sfătuitor gravat adânc în inima mea, până ne vom revedea. Nu ezitați să cereți sfaturi, nu ezitați să puneți întrebări pentru a fi mai buni, chiar și celor mai mici ca voi, chiar și atunci când pare că renunțați la voi pentru a face asta.

 

  1. După plecarea lui, apăsat, mă gândeam "Cum de doare așa tare?" și în minte mi-a venit replica unui film în care cineva pierduse un om drag și se întreba același lucru iar răspunsul a fost următorul "Pentru ca a fost REAL". Într-o lume plina de superficialitate Natty a fost ceva real, Natty a trecut dincolo de relațiile de fațadă, dincolo de implicare din interes, dincolo de acțiuni din obligație. Natty a fost real și autentic cu mine, Natty era real și autentic cu tine indiferent în ce circumstanțe te-ai întâlnit cu el, pentru că Natty avea dragostea lui Cristos în el.

 

Îi mulțumim lui Dumnezeu că am avut onoarea și binecuvântarea să îl cunoaștem pe Natty și îți mulțumim, Natty, că te-ai lăsat umplut de El să ne fi nouă un exemplu.

 

Pentru TOTDEAUNA liderul nostru, prietenul nostru, dragul nostru Natty…

 

Ne este dor de tine, prieten drag!  

Plantat cu dor în amintire de către Alex, Lory, Mihai, Gaby si Elisha.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2023-04-20 14:58:07

    O inima caldă, un zâmbet autentic și un tânăr model. Ne e tare dor de tine, Natty!

  • Adaugat in data: 2023-04-23 13:37:38

    Cel mai bun prieten, liderul și fratele nostru. Fără el, mulți dintre noi nu am fi ceea ce suntem azi. Pasiunea pentru muzică și pentru Dumnezeu, dedicarea, prietenia, bunătatea pe care a avut-o a rămas ca o aducere aminte aici pe pământ! Vei fi pentru totdeauna in inimile noastre, iar tot ceea ce ai lăsat în urmă se va vedea prin noi! Mulțumim lui Dumnezeu că am avut ocazia să te cunoaștem!!

  • Adaugat in data: 2023-04-25 13:56:31

    Nu te vom uita niciodată, ai fost întodeauna un exemplu și vei fi mereu!

  • Adaugat in data: 2023-05-09 20:09:12

    12 de ani prietenie. 12 ani în care amintirile și momentele faine au un așa mare impact! 12 ani în care mi-ai fost frate și cel mai bun prieten. Îmi lipsesc zilele în care mă sunai fără motiv, doar ca să îmi spui că ți-ai amintit ceva funny! Modelul tău de a trăi și schimbarea ta radicală de viață m-a marcat! 🤍 ești și vei rămâne în inimă.

  • Adaugat in data: 2023-06-23 21:32:12

    Deși nu l-am întâlnit niciodată... Natty mi-a impactat adânc viața și o face până și astăzi.

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.