Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Firu

1932 - 2022
Constanța
Firu

Am avut cea mai simpatică și specială bunică! Părea mică și firavă, dar era o forță, iar în tinerețe mergea pe șantierele și minele de uraniu și metale rare, putea să povestească cu orele despre asta. 

Discretă, introvertită, veselă... cea mai bună gospodină, cea mai cochetă doamnă, cu vizite la coafor și pensat până în ultimii ani, cu bun gust pentru o haină frumoasă și un material de calitate, extrem de darnică și grijulie. Nu mergea niciodată în casă fără papucii ei de catifea Bordeaux, cu platformă, ne dădea bani pe furiș de fiecare dată când mergeam la ea. 

Iubea enorm marea, deși a ajuns târziu la ea, plimbările lungi și foarte lungi, cafeaua, shoppingul just for fun, să citească presa sau revistele mondene, fotbalul, bomboanele fondante  și pe noi. După ce a plecat Milu, a împărțit toți banii de la apartament către noi. Mie mi-a cumpărat un inel de aur cu rubine, și-a luat parfum Amarige ca să dea în șifonier și a umblat cu 10.000 de euro în geantă pe faleză la Mamaia. 

Ne-a învățat atât de multe, dar mai ales cum să faci de toate fără să te plângi măcar o secundă că nu mai poți. O bunică care știa să facă glume, câteodată mai deocheate, care nu putea să doarmă când era lună plină, care se juca pititea cu strănepoții și cu care am râs foarte mult!

Piticul nostru de grădină, buni-străbuni…

Am avut o bunică specială… am crezut că va fi nemuritoare și cred că prin iubirea pe care a sădit-o în noi, chiar e! 

Îți mulțumim pentru tot! Pupă-l pe Milu din partea noastră! 

Te-am adus în Constanța, să simți mereu marea pe care o iubeai atât de mult! 

Te iubim, Firu! YOU ROCK!

Plantat cu dor în amintire de către Mihaela Zurzanus.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.