Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Turcut Nicolae

1953 - 2021
Oradea
Turcut Nicolae

Tăticul meu drag,....mi-e tare dor de tine!

Ai plecat brusc din viața noastră, în dimineața zilei de 29.05.2021, în urma unui infarct....am simțit vestea dispariției tale ca pe un cui ascuțit înfipt în inimă. Mi-aș fi dorit să pot să-ți spun cât de mult te-am iubit, cât de mult te-am apreciat și cât de multe am învățat de la tine.  Din acea zi, nimic nu a mai fost la fel.

Au rămas doar amintirile... atât de dragi și de neprețuite....

Amintiri din copilărie, cu veselie și concedii nenumărate la mare, cu drumurile lungi în mașina plină de râsete și muzica răsunând din casetofon: Dan Spătaru, Angela Similia, Corina Chiriac și ceilalți....Gândidu-mă la acele vremuri, deși nu aveam multe, nu ne lipsea nimic!

Drumurile cu tine la București, nu le voi uita niciodată, poveștile lungi, visele povestite și conexiunea care s-a creat între noi. Fără să realizez îmi insuflai curaj și încredere în viață. Erai un optimist fără margini, ai crezut mereu în șansa ta și ai luptat pentru ea până la capăt.

Trecut prin multe greutăți în viață, credința în Dumnezeu și rugaciunile te-au ajutat mereu să te ridici și să mergi mai departe. Ai fost un om vesel, cu suflet mare și darnic, erai primul dispus să sari în ajutor la necaz. Dădeai dovadă de o generozitate fără margini. Iar Dumnezeu te-a răsplătit de fiecare dată, ți-a scos în cale șanse și oamenii potriviți, când aveai mai mare nevoie.... mi-a deschis uși care păreau încuiate. Mulți credeau că erai un om norocos, de fapt ai fost doar un OM BUN!

Curajos și impulsiv în decizii, ai câștigat, dar ai și pierdut mult în viață. Dintre toate provocările vieții, cei mai grei ți-au fost ultimii ani...simțindu-te mereu trist și neînțeles. Rolul unui tată este să protejeze, acest lucru îi dă sens! Iartă-mă, tată, că nu te-am înțeles!

Viața e un dar și nu pot decât să mă consider norocoasă că am avut parte de tine... Ea are un mod ciudat de a ne învăța... îi va lua de lângă noi pe cei pe care îi iubim, astfel încât să realizăm cu adevărat ce a însemnat pentru noi prezența lor.

Salca a fost parcul tău preferat, în care îți plăcea să vii singur la plimbare, dar cel mai mult împreună cu mama și nepotul tău, Alex. Are atât de multe amintiri cu voi aici. Din dor pentru tine, sunt fericită că putem planta un mesteacăn în amintirea ta, în acest parc pe care l-ai iubit atât! Îmi doresc ca amintirea ta să rămână veșnic vie, retraită pentru o clipă de fiecare trecător.

Închei și îți spun că te iubesc, te rog să mă ierți pentru tot ceea ce ți-am greșit și mi-e foarte dor de tine.

Dormi tata, dormi, dar fie ca râsetele noastre de copil să le auzi din cea mai îndepărtată bolta cerească!"

Plantat cu dor în amintire de către Secosan Nicoleta.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.