Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Ioana Vasile

1947 - 2017
Parcul București
Ioana Vasile

Mamaia Neluța

Suflet, ambiție, putere, generozitate - cuvinte prea puține și parcă seci pentru a rezuma ce a însemnat un om. Așa a fost ea, bunica și mama noastră: un model pentru orice femeie. 

Perfectă în imperfecțiunea ei, atinsă de greutățile unei vieți trăite cu intensitate și poftă de viață, cu credință în Dumnezeu, cu ambiția de a fi mai bună decât alții, cu convingerea că a dat mereu tot ce a avut mai bun pentru familie, cu bucuria de a fi crescut cele mai bune și cuminți fete (care nu au supărat-o niciodată), cu generozitatea unei bunici perfecte, care și-a iubit nepoții ca pe cele mai prețioase nestemate, cu patos în discuții, cu înțelepciune în sfaturi și blândețe în glas.

Și-a pus amprenta - mai mult decât putem noi să ne dăm seama - în devenirea fiecăruia dintre noi, motiv pentru care niciodată nu vom putea să o răsplătim la adevărata valoare. S-a implicat trup și suflet în tot ce a făcut, uneori poate prea mult, a criticat, a admirat și s-a impus cu siguranța de sine pe care doar o femeie puternică, întărită prin greutăți, o poate avea și merită acest omagiu simbolic inclusiv pentru dragostea de pământ și de natură, la care nu a renunțat nici când neputințele erau copleșitoare.

—-

Bunicii sunt comori neprețuite, răbdarea infinită de care avem nevoie să devenim oameni, mâini muncite, speranță și credință, copilărie cu gust de turte și miros de sobă caldă! Se dăruiesc infinit, iar nouă ne rămâne parcă prea puțin timp să le arătăm recunoștința. Ce noroc…ei oricum nu așteaptă nimic la schimb.

Plantat cu dor în amintire de către Alexandra Stama.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.