Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Voica - Vica Stoica

1966 - 2019
Constanța
Voica - Vica Stoica

Pe scurt, așa mi-o amintesc eu pe mama mea - Stoica Voica - n. 31.III.1966 - d. 19.XI.2019.

 

Frumoasă, inteligentă, iubitoare, credincioasă, mamă pentru mulți copii de toate vârstele, nu doar pentru mine! Pescuia cu pasiune, cu răbdare și bucurie de copil, punea râma în ac precum nimeni alta! A iubit Delta Dunării unde a muncit din greu, unde i-a fost cel mai greu, dar unde a fost cea mai liniștită și fericită! Acolo a fost liberă să fie ea însăși mereu!

Umplea casa când râdea, răsuna și vibra aerul în cartier de râsul și veselia ei! A iubit oamenii și viața în general, a arătat-o mereu prin ajutorul dat! Savura cu mare plăcere icrele negre și ficatul de gâscă precum și guvidele prăjit și zgârciul de la copanul de pui, când îl prindea - în general îl mânca bichonul Muf, cățelul care a însoțit-o și în vârful muntelui și în Delta Dunării, ani la rândul. Cel mai mult îi plăceau cafeaua caldă și poveștile bine spuse! 

 

Mi-a zis că la pensie se vor retrage în Deltă și așa e, pentru mine, copilul ei! A plecat la pescuit, era așteptată să desfacă capacul de la sticla rece de bere, să pună râma și să mângâie cățelul!  

 

Mama mea!!! Mama Vica! Vicky!

Plantat cu dor în amintire de către mircica stanescu daniela alina.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.