Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Jalbă Dorica

1951 - 2001
Parcul București
Jalbă Dorica

"Ai fost soarele care mi-a luminat calea, ești steaua care-mi luminează destinul".

 

De 22 de ani îmi ghidezi pașii de undeva, de acolo. Dintre toți 3, eu mai mult nu te-am avut în viața aceasta. Și cât te-am avut, nu mi-a fost dat să te privesc și cu ochi de adult. Dar știu, știu că ai mers și în iad pentru noi. Ai suferit mult! Și fizic, dar mai ales în suflet. De când ești doar o adiere de vânt sper, doar, că îți este mai bine! Pentru că noi, așa cum izbutim, ne descurcăm să fim. Să fim bine, să fim prezenți în realitățile noastre și să te căutăm cu vorba în gândurile noastre: oare MAMA ce ar fi zis? 

Noi știm că drumul nu ți-a fost ușor și am înțeles cea mai mare dorință a ta, cea pe care ai pus-o și-n ultimele cuvinte. Și, ca să te știm zâmbind liniștită când ne privești, ne străduim să ținem drumul drept, dar mai ales să ne rămânem alături. 

Ai fost cea mai puternică femeie pe care am întâlnit-o! Oricine te-a cunoscut poate afirma cât erai de verticală, prea atentă la nevoile altora, mereu ajutând! Mereu. Îmi place să cred că de la tine avem caritatea în sânge! 

Aveai un fel atât de firesc și natural de a fi...uuaaii, oricât am încerca să găsim pe cineva care ar fi avut ceva să-ți reproșeze, este pur și simplu imposibil. Pentru mulți probabil e greu de crezut, dar chiar toată lumea te adora și toți căutau să fie în jurul tău pentru că erai cel mai bun și discret prieten pentru fiecare. Cel mai cald suflet! Poate de aceea te-a chemat Dumnezeu atât de devreme lângă el: așa un înger cu greu găsești!

 

Îți mulțumim, mami, pentru tot ce ai fost, pentru tot ce ne-ai insuflat, pentru că încă te simțim în preajmă! 

 

"A mother is your first love, as her children are her last,

A bond that stretches evermore, in the future and the past.

There are other loves that join it, that spring up on either side,

But still it lingers, constant, ever flowing, like the tide."

 

 

Plantat cu dor în amintire de către Ana, Valentin și Irina.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.