Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Szasz Iosef, Cucu Marian, Cheveresan Ion

1956 - 2020
Parcul Lugoj
Szasz Iosef, Cucu Marian, Cheveresan Ion

Szasz Iosef (1956-2020), Cucu Marian (1967-2019), Chevereșan Ion (1959-2019)

 

Toți trei au ajuns în grija noastră atunci când le-a fost cel mai greu, atât lor cât și familiilor lor. Împreună, toți colegii, le-am devenit și rămas o familie până la finele vieții. Și chiar dacă au plecat de lângă noi, gândurile nostre se îndreaptă adesea către ei.

În ciuda stigmatului pus uneori de societate persoanelor cu tulburări mintale, am reușit să-i ajutăm să se bucure de ceea ce numim ″integrare socială″.

În amintirea lor rămâne, astăzi, un copac ce va renaște, an de an, în fiecare primăvară...

Pentru că amintirile nu trebuie să dispară, ele păstrându-i aproape pe toți cei plecați de lângă noi, la fel cum un copac își păstrează aproape de el frunzele verzi, primăvara, dar și pe cele aurii, presărate pe pământ, toamna.

Vor face parte pentru todeauna din marea noastra familie.

Plantat cu dor în amintire de către fostii colegi si prieteni din cadrul centrului.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.