Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Pr. Suciu Ioan

1915 - 2003
Parcul Lugoj
Pr. Suciu Ioan

Bunicule (Moșu’Popa), povestește-mi despre tine!

❤️

Mă numesc Ioan Suciu, am fost preot. M-am născut la 14 februarie 1915, în orașul Toledo, statul Ohio, Statele Unite ale Americii. Studiile primare le-am făcut la Pianul de Sus, Jud. Alba, gimnaziul la Sebeș, iar studiile liceale la liceul “Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Am avut dublă cetățenie: română și americană. Pe lângă limba maternă, eram vorbitor de limbă engleză și franceză. În anul 1936 am fost admis la Institutul Teologic din Sibiu pe care l-am absolvit în 1940, când mi-am luat licența în Teologie. În anul 1942 m-am căsătorit cu Sabina Zeicu (mama preoteasă) din Sibișeni, Alba, unde am fost numit preot la parohia ortodoxă. La această parohie m-am bucurat mult de aprecierea enoriașilor, timp de 28 de ani (1942-1970).

 

M-am pensionat în anul 1981. După pensionare am avut o activitate bogată în domeniul presei, scriind în cotidianul independent “Unirea” Alba Iulia zeci de articole despre sărbătorile noastre creștin ortodoxe.

 

Am avut o căsnicie frumoasă cu soția mea, Sabina, și am fost binecuvântat de Dumnezeu cu 2 copii, Mariana și Ioan (Nelu), iar de la ei am avut 4 nepoate minunate, care mi-au bucurat zilele când veneau în vacanțe la casa bunicilor.

 

Aș fi vrut tare mult să prind frumoasa vârstă de 90 de ani și să vă mai am alături pe toți cei dragi, dar altul a fost planul Celui de Sus, am plecat să continui harul meu în veșnicie.

Ce binecuvântare 88 de ani că m-ați ales ca soț, tată și mai ales bunic!

❤️

O mică poveste într-o viață hărăzită cu iubire, frumos și credință.

❤️

Ne este tare dor de o îmbrățișare, de prezența ta, Moșu’ Popa, de glumele cu care ne-ai obișnuit și de credința cu care ne-ai binecuvântat.

Îți ducem mare dor și plantez acest mesteacăn în numele tău, vei fi prezent cu noi pe pământ în această pădure de iubire și dor!

 

Nepoata Carmina din Cluj Napoca

Plantat cu dor în amintire de către Carmina Slavu.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.