Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Nicolae Voda

1953 - 2011
Parcul București
Nicolae Voda

Tatăl meu a fost un om mândru, muncitor, care a iubit pământul și căruia i-a plăcut să ajute oamenii.

Și nu a spus o vorbă rea despre nimeni. Niciodată.

Tatăl meu m-a învățat că pentru a obține ceva în viață trebuie să muncesc, să învăț și să fiu serioasă. S-a născut într-o familie de țărani poate prea muncitori. A terminat inițial școală profesională. În timp ce lucra în fabrică în 3 schimburi ca muncitor, a terminat liceul la seral și s-a pregătit și a intrat la facultate, la Politehnica din Iași. A terminat Politehnica printre primii. Și s-a întors la el la țară. Iar lumea din sat încă îl mai știe ca dl. Inginer.

Tatăl meu m-a învățat să nu imi trebuiască nimic de la nimeni. Să nu fur. Tot ce a obținut în viață a fost prin multă muncă, fără a cere nimănui nimic.

Tatăl meu m-a învățat să iubesc natura și pământul strămoșesc. I-ar fi plăcut să fie silvicultor, dar Dzeu i-a dat o curte mare. La țară. Și pământul moștenit de la strămoși. A lăsat în urmă o livadă minunată, cu pomi mulți și roditori.

Tatăl meu m-a învățat să ajut pe toți oamenii care îți cer ajutorul. Și să nu îi judec. A trăit înconjurat de prieteni și oameni pe care i-a plăcut să îi ajute fără a cere nimic în schimb.

Te iubesc, tati!

Adina

Plantat cu dor în amintire de către Iorganda Adina.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.