Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Oprea Ileana

1954 - 2014
Parcul Lugoj
Oprea Ileana

Aș începe prin a enumera câteva cuvinte ce o caracterizau pe mama: umor, familie, prieteni, Banat, Lugoj.

Mama a fost născută la câțiva km de Lugoj, într-un mic sat, Cutina, acasă. A crescut între Cutina și Lugoj, iar când vremea măritișului a venit, bunica ei i-a spus tatălui meu: "auzi, tu să nu îmi duci fata prin străinătățuri". 

Străinătățuri, a aflat tata mai târziu că înseamnă NU MAI DEPARTE DE LOGOJ 😅

Mama a fost prietena noastră, și mai mult de atât, prietena prietenilor noștri. Ne plăcea să spunem că i-a adoptat pe toți :🙃 A semănat în mintea noastră povești și filozofii de viață care au devenit companionii noștri pentru totdeauna.

Și-a dorit să fie bibliotecară, dar a devenit inginer chimist, a fost chiar și antreprenor o scurtă perioadă în anii 90, dar focusul ei am fost întotdeauna noi, fetele ei. "Cea mai grea meserie din lume e cea de mamă" spunea adesea. 🤗

Învățămintele bunicii au fost prețioase și au rămas întipărite în mintea mamei, drept urmare a iubit cu ardoare Banatul, susținea cu argumente chiar independența regiunii 😅 nu ar fi plecat niciodată de "acasă", dar era bucuroasă de orice escapadă prin țară sau în afara ei, " ca doar avem de învățat câte ceva din orice loc".

Aveam așa multe planuri de călătorii și de a descoperi locuri, oameni și povești! Și cât de frumos ar fi fost să își cunoască nepoții ❤️

Mama a trăit pentru noi, cu noi, prin noi! Acum e rândul nostru să o purtăm în suflet și în gând oriunde am fi noi și oriunde ar fi ea! 

Plantat cu dor în amintire de către Anca Micsa Oprea.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.