Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Marius

1971 - 2020
Parcul Lugoj
Marius

Povestea continuă...

Ce poți spune despre un bărbat de 49 de ani care a murit? Că era fermecător și cuceritor? Că iubea Viața și bucuria și veselia?

N-am crezut niciodată în existența sufletelor pereche și chiar dacă am presupune că există, care ar fi șansa să îl întâlnești când suntem peste 7 miliarde de oameni pe planetă?!

Dar Viața mi-a dovedit că miracolele există, dacă crezi în ele, fiindcă te-am întâlnit și, pentru un timp, inimile noastre au bătut la unison, tot frumosul venea de la sine, simplu și firesc, ca și când respiri.

Un alt mit care s-a spulberat a fost acela că oamenii fericiți nu se îmbolnăvesc de cancer, dar uite că există și excepții, deși tu erai un model de optimism și voie bună mereu, te-ai îmbolnăvit. Ai fost însă și rămâi pentru mine un model de demnitate și putere, pentru cum  te-ai comportat și bolnav fiind, nevrând să împovărezi pe nimeni cu durerea și suferința ta fizică și psihica, și chiar ai reușit să faci haz de necaz până în ultimele clipe ale  vieții.

Deși nu ai fost casatorit și nu ai avut copii, ai fost îngerul binefăcător pentru sute de micuți, cum le spuneai tu, din Timișoara și Arad, în calitate de kinetoterapeut. Cu mâinile tale fermecate, cu priceperea și harul tau, ai făcut atâta bine și ai primit atâtea mulțumiri din partea părinților. Îmi amintesc cât erai de bucuros și de fălos, când pe grupurile de whatsapp ale părinților, la recomandările pentru micuții între 3 zile și doi ani, marea majoritate erau pentru tine. Ai pus atâta suflet și seriozitate și pricepere în munca ta, ai făcut atâta bine celor mici, chiar și în ultimul an, deși era pandemie și tu erai bolnav, ai continuat să-i faci bine.

Ce poți spune despre un Om în câteva rânduri?! Nu poți descrie în cuvinte complexitatea și farmecul unui om, așa cum nu poate fi descris gustul sau mirosul sau bucuria de a trăi. Trăim, simțim și apoi rămânem cu amintirile acelor vremuri în care am fost atât de fericiți.

Marius-OM-POM, de acum înainte vei crește și te vei înălța si ne vei veghea, așa cum simt că o faci din ziua de Crăciun a anului 2020, când ai devenit inger și Raiul a devenit un loc mai bun și mai vesel, cu tine acolo.

Nichita Stănescu a spus atât de frumos, ceea ce simt eu:

“Nu spun că a fost un noroc că te-am cunoscut.

Spun numai că a fost o minune.” 

Plantat cu dor în amintire de către Anonim.
zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.