Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Agachi Ioan

1950 - 2016
Parcul Lugoj
Agachi Ioan

Acest pom celebrează viața lui Ioan Agachi. Este un tribut viu, un omagiu și verdeața lui reprezintă viața - viața pe care și-a trăit-o cu intensitate, exact cum și-a dorit el.

S-a născut în comuna Oniceni, județul Neamț, într-o familie de oameni gospodari. În anul 1970 a venit la Lugoj, unde și-a întemeiat o familie cu Maria. Cea mai mare realizare a lui au fost cei trei copiii: Marinela, Nicu și Cristi, pe care i-a ajutat cât a putut și s-a mândrit cu ei până la sfârșit.  

A muncit la Turnătoria din Lugoj, de pe strada 1 Mai, până la vârsta pensionării. A fost un om foarte muncitor, recunoscut fiind ca cel mai bun muncitor din fabrică, executând lucrări de cea mai bună calitate. Ani de zile, fotografía lui a fost expusă în panoul de onoare al orașului Lugoj, ca fiind cel mai bun muncitor din acea perioadă.

La vârsta de 50 de ani a plecat în Spania pentru a asigura un viitor mai bun copiilor lui, unde a fost foarte apreciat de colegi pentru capacitatea și forța de muncă pe care o avea. 

Dar, mai presus de toate, a fost un om extrem de generos cu prietenii, cunoscuții și vecinii. O persoană care avea un respect deosebit față de toți și care era incapabilă să spună NU oricărui om care îi cerea ajutorul. 

A plecat mult prea repede, mult prea brusc, dar nu este departe. Este cu noi, este în inimile noastre, singurul loc de unde nu va pleca niciodată!

Nu te vom uita niciodată!

Plantat cu dor în amintire de către Marinela Ioana Agachi.
zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.