Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe.

DONEAZĂ →

Sorin Bălănoiu

1967 - 2024

Plantat cu dor în amintire de către Magda Filiche

Tati,

 Fratele cel mare dintr-o familie cu 4 copii. 56 ani și 11 luni. Până când a plecat dintre noi, a locuit în satul în care s-a născut, în Adunați, 37 ani la același loc de muncă, 33 de ani de căsătorie cu aceeași femeie, tatăl unui singur copil, eu. 

 Un bărbat înalt cât un munte, puternic, dur, dar plin de emoții când vine vorba de familie. 

 Nu ai ezitat niciodată să spui ce te supără, să aperi tot ce ți s-a părut nedrept, ai iubit natura și ai muncit în natură mai mult decât oricine. 

Ai plantat zeci de copaci, ai cutreierat păduri, munți, ai crescut și iubit animale, ai ajutat comunitatea și ne-ai sprijinit pe noi în orice secundă din viață. Ne-ai iubit și ne-ai arătat că ne iubește și pe mine și pe mami. Știu că atât de mult ți-ai dorit un băiat, dar după ce m-am născut mi-ai spus că nu ai schimba asta pentru nimic în lume. Dar în ultimul timp a apărut un băiat de care mi-ai spus că ești mândru și că-l iubești, te-ai bucurat de ginerele tău. 

 Mi-ai dat cea mai frumoasă educație, ai avut grijă să nu îmi lipsească nimic, m-ai învățat cât de importantă este școala în viață și ai fost mândru de fiecare lucru mărunt sau mai mare pe care l-am făcut. Ai știut să mă crești și în fiecare etapă a vieții mele ai fost lângă mine.

M-ai lăsat să te machiez în joacă când am fost mică, nu am lipsit în niciun an de la mare sau din concedii, m-ai dus prima dată în discotecă la 5-6 ani, m-ai descoperit din întâmplare cu primul iubit în liceu și ai glumit cu noi, m-ai întrebat dacă am bani suficienți la mine, ai plâns la colțul casei când am plecat la facultate, am primit oferta primului loc de muncă când eram împreună și m-ai lăsat să decid eu dacă accept sau nu, chiar dacă era o ofertă atât de mică, iar la nunta mea ai fost atât de mândru încât a doua zi ai organizat o altă petrecere, o a doua nuntă, numai ca să nu se termine momentul acela prea devreme. 

 Ai iubit-o pe mami și mi-ai spus constant cât e de frumoasă, ce trăsături are și că nu îmbătrânește. 

 Suntem pierduți fără tine, tati, dar îți promit că și în continuare vom face lucrurile așa cum tu ne-ai învățat. 

Nu îți vei cunoaste nepoții, dar ei vor știi tot despre tine și îi voi crește cu aceleași principii sănătoase cu care m-ai crescut și tu pe mine. 

Ai plecat brusc, nu ne-am gandit o secundă că ar putea veni momentul ăsta acum, erai prea tânăr și prea puternic. 

Ți-a cedat inima, ai fost copleșit de câte lucruri ai făcut în viața și te-ai stresat pentru câte mai ai de făcut. Este dovada noastră că ai avut o inimă mare și plină de emoții. 

 Te iubesc tati, te iubim, ești modelul meu în multe și îți mulțumesc pentru fiecare părticică din mine și din viața pe care o am. Tot este datorită ție și datorită mamei. Nu aș fi nimic fără învățăturile voastre și fără sacrificiile pe care voi doi le-ați făcut să-mi fie bine mie, să ne fie bine nouă ca familie.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii


Alte povești

FotografieIon Popp

1950 - 2023

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieMariana-Angela Popp

1953 - 2020

CITEȘTE POVESTEA →
Fotografiemama

1952 - 2019

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieMitu Rodica

1990 - 2023

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieGurgu Gheorghe

1948 - 2004

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieMihail Titoianu

1961 - 2021

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieLupu Costinel

1959 - 2017

CITEȘTE POVESTEA →

Plantează un copac

Pentru cei care intră în parc întâmplător e doar un parc. Se vor plimba pe alei, se vor odihni pe bănci sau la umbra copacilor. Pentru tine, copacul plantat în memoria celui pe care l-ai iubit va ocroti cu umbra lui un om necunoscut care-și caută tihna.

PLANTEAZĂ →

© 2023 plantatiinamintire.ro All Rights Reserved