Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Mandette

1935 - 2019
București 2
Mandette

Mam' sau Mandette. Omul meu lumină din toate lumile astea toate. Mam' a fost mai mult decît mama, am fost prietene. Mam' avea fler la oameni, nu-i trebuia prea mult să se prindă de un om, două cuvinte, o privire și știa esența omului. Nu a dat greș vreodat'. Îi plăceau oamenii. Era veselă și tandră, îi plăcea să danseze, avea un dar de a îmbina treburile casei cu distracția, nimic nu i se părea greu deși viața nu i-a fost mereu ușoară sau fără probleme, era o mare povestitoare. Între noi nu existau subiecte tabu. Cel mai mare dar al ei ‒ îi păsa de oameni. Rădăcinile erau importante pentru ea. Duc cu mine, în mine, dragul de oameni și flerul. Mi-e dor de ea urieșesc. Plantez în amintirea ei luminoasă acest copac.

Plantat cu dor în amintire de către Irina Ionescu Homoriceanu.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.