Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Bidică Marius Sorin

1981 - 2023
București 2
Bidică Marius Sorin

„Fericiți cei curați cu inima, căci aceia vor vedea pe Dumnezeu.”

Născut din iubirea unor părinți simpli, modești și înțelepți, ce au sădit și cultivat tot ce este mai valoros în viață: DRAGOSTE, NĂDEJDE, CREDINȚĂ, frățiorul meu, „Soare”, așa cum i-am spus din prima clipă, vine să ne lumineze viața și să ne arate ce înseamnă să trăiești fericit, mulțumit și iubit.

Am crescut cu „nimic nu e imposibil dacă muncești și ești bun". Am avut o copilărie fericită, în care puterea, echilibrul, familia unită, omenia și bunul simț, liniștea, speranța ne-au înconjurat și au stat la baza omului minunat ce ai devenit. Legătura noastră a fost și este invincibilă. Ai fost fratele perfect, sprijinul și echilibrul meu, confidentul și sfătuitorul meu, sursa mea de energie, putere, încredere, umor, bună dispoziție, optimism, exemplul meu de implicare a unui bărbat în viața de familie. „Viața e scurtă, sor’meo", îmi spuneai întotdeauna...

Cu o inteligență nativă și emoțională remarcabilă, ai înțeles devreme că timpul pe pământ e limitat și cumva ai știut că al tău va fi și mai scurt și ai realizat și lăsat în urmă atât de multe.

O inimă curată și plină de iubire, bunătate, sensibilitate, blândețe, devotat familiei și prietenilor, altruist, puternic, ambițios, hotărât, curajos, implicat, cu o forță, tenacitate, dăruire și demnitate nemaiîntâlnite.

Ai iubit și ai fost iubit. Ți-ai găsit sufletul pereche și ai descoperit bogăția vieții în familie. „Sunt fericit, sor’meo", mi-ai spus în fiecare an din cei 18 de căsnicie. Ți-ai divinizat soția și ai fost recunoscător pentru iubirea ei, celebrând în fiecare duminică a vieții voastre împreună prin acel buchet de flori nelipsit din casă. Și când nu mai aveai putere îmi spuneai să aduc eu buchetul de flori și erai fericit, spunând „important e că suntem împreună". Și a fost lângă tine. Până la final. O iubire împlinită prin două suflete minunate, lumina ochilor tăi, ce știu că au fost iubiți, ce ascultă de vorbele tale, nu sunt triști, sunt puternici și echilibrați. Ești în gândul lor zilnic și știu că îi veghezi, așa cum le-ai promis.

Neobosit, ai pus pasiune în tot ce ai făcut, cu o energie de invidiat, extrem de sociabil și prietenos, vesel și cu bucuria de a trăi fiecare clipă, căutând bunătatea din fiecare om, iubind interacțiunea cu oamenii, liantul care ne aducea mereu împreună, ai lăsat în urmă un gol în inimile tuturor celor ce te-au cunoscut - prieteni, colegi și șefi.

Ne e dor de prezența și vocea ta, de mesele gătite de tine, de petrecerile în care ne cântai, dansul tău unic, haios și irepetabil, glumele și energia ta bună.

Așteptai cu nerăbdare și pregătire intensă sărbătorile, iubeai datinile, aveai o bucurie imensă de a cumpăra și dărui multe cadouri, alegeai bradul cât mai mare... Totul să fie de neuitat. Ai luat cu tine și magia sărbătorilor. Era despre a FI uniți și împreună.

Ai oferit și ajutat mult și ai primit asemenea, prietenii fiind lângă tine la bine și la rău. Întotdeauna înconjurat de oameni. Așa cum ți-a fost drag să trăiești.

Nu știu pe nimeni care să iubească munca așa cum ai făcut-o tu. Pasiunea, implicarea, dedicarea, respectul și devotamentul tău oferite companiei ți-au fost apreciate, de la colegi până la șefi. Toți ți-au fost alături, necondiționat și încă vin să aprindă o lumânare și să vorbiți...

Nu am întâlnit om care să nu se plângă niciodată de nimic; care să facă chimioterapie și să muncească, în timpul tratamentului, imediat după și de la capăt a doua zi, pentru că „viața merge înainte”.

„Bine” a fost răspunsul dat tuturor, în cele mai grele momente. Era „bine” pentru că erai și tu știai că e suficient să fii.

„Să credeți în Dumnezeu”, le-ai spus copiilor. Ai fost o lecție de viață trăită în modul cel mai bun, simplu, frumos, demn.

„Soare”, ai fost lumina din viețile noastre și ai plecat în lumină. Soarele răsare în fiecare zi și pentru cei ce te iubesc, se gândesc la tine și le este dor, trebuie doar să ridice privirea spre Cer. Tu ești acolo și raza ta de „Soare" va încălzi sufletul nostru prin puterea ta nepământeană.

„Credința e în gând și suflet”, îmi spuneai.

Ai fost și vei rămâne îngerul meu păzitor, frățiorul meu. Aparent invizibil, te simt că-mi stai alături la fiecare pas și legătura noastră rămâne la fel de puternică. Pentru că în această viață este despre suflete. Și sufletul tău radiază lumină prin puterea lui neomenească și ajunge la noi, cei ce te iubim neîncetat și nemărginit.

Plantat cu dor în amintire de către Bidica Adriana.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2024-06-15 13:39:39

    A fost, este și va rămâne cel mai Bun, cel mai Corect, cel mai Devotat familiei, cel mai Optimist, cel mai Minunat OM pe care l-am cunoscut vreodată! Și nu exagerez cu nimic. Ne este tare, tare dor de tine, Bigi!

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța, Oradea, Brașov, Tg. Mureș am făcut parcuri cu sute de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea vieții omului pe care îl onorezi în acest fel.