Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe.

DONEAZĂ →
Your Page Title

Burchilă Mihnea George

2007 - 2015

Plantat cu dor în amintire de către Burchilă Maria și Dragos

Eu...am fost MIHNEA.

Un băiețel cu scânteieri de stele în priviri și cu un destin...doar al lui.  

M-am născut într-o zi de primăvară, când frunzele abia dădeau în verde, când păsărelele abia parcă prindeau glas să-și ciripească povestea, când...mami și tati s-au trezit dintr-odată părinți. A durat puțin până au înțeles că le ajunsesem în brațe și că nu aveam de gând să plec nicăieri. Puțin, căci în secunda următoare radiau de fericire precum nestematele, la vederea mea.

Eram tare vesel, împărțeam zâmbete tuturor, iscodeam cu privirea peste tot și pe toată lumea, dar, mai ales, eram fascinat de tot ce se învârtea, înșuruba sau deșuruba…

Se pare că toată lumea mă iubea (bunici, prieteni, prieteni ai părinților, doamnele educatoare, doamna învățătoare), dar mami și cu tati mai mult decât oricine altcineva. Știu că bucuria și fericirea existau deja de dinainte de a mă naște eu, dar după ce am apărut eu pe lume, starea de beatitudine a părinților mei a crescut infinit, în sufletele lor. Formam, toți trei, o familie simplă, dar tare fericită în simplitatea ei, pentru că ne lega acel sentiment de dragoste curată și trainică. Frumoase vremuri!...

Această dragoste, a tuturor celor din preajma mea, mi-a fost de un real ajutor atunci când a trebuit să înfrunt marea încercare a vieții mele, boala. A venit pe neașteptate, ca o lovitură de trăsnet care, prin străfulgerarea ei imediată, a întunecat toată fericirea de odinioară. Am urât-o și detestat-o pentru că m-a făcut să nu mă mai pot juca, să nu mă mai pot bucura împreună cu prietenii, să nu mai pot fi eu cel surâzător dintotdeauna. Suferința și chinurile ei ne-au zdruncinat serios pe mine și pe părinții mei, dar și pe cei care mă știau și mă iubeau. După un an și jumătate, Doamne-Doamne a oprit chinul meu, dar l-a adâncit în sufletele părinților mei, devenite pribege de atunci.  

Eu... le trimit tot felul de semne: tril de păsări care cântă doar în fața geamului lor, fluturi care să le distragă atenția și să le amintească de mine, avioane pe cer, cu dâre albe în urmă sau, pur și simplu, le apar în vise...Nimic însă din toate acestea nu li-l poate reda pe Mihnea al lor, „gâzuța” lor cu ochi curioși și sufletul întregii lor vieți... 

Rămas bun, mami și tati! Rămas bun, prieteni și oameni dragi mie! Rămas bun, lume prin care am trecut și eu!

Eu, băiețelul cu scânteieri de stele în priviri, am ajuns printre stele.

De aici, din înaltul lor, sau din inima acestui copac care va prinde viață, în numele meu, vă voi avea mereu în grijă! 

Foșnetul frunzelor sale vă va aminti, poate, de zâmbetul și chicotitul meu, umbra sa vă va reda tihna pe care o veți dori după orice neliniște, așa cum mami și tati reușeau să-mi redea siguranța că totul va fi bine, iar peticele de senin pe care le veți zări printre ramurile sale, în încercarea de a privi cerul, vă vor face să vă gândiți la ochii mei luminoși, privind plini de speranță absolut orice întâmplare a acestei scurte vieți. 

Și astfel, voi rămâne aproape, deși…departe!... 

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii


  • Postat la data: 2024-05-20 19:45:54

    Mihnea a intrat în viața noastră ca un dar. Un copil al unor oameni apropiați e așteptat cu nerăbdare și bucurie în marea familie de prieteni. Bineînțeles că Mihnea și-a găsit numaidecât un loc numai al lui. La petrecerile noastre părea că se juca în lumea lui de copil, dar, de fapt, îi plăcea grozav să tragă cu urechea la dialogul celor mari și mustăcea când se spunea ceva amuzant. Cred că momentul lui preferat era cel de karaoke la grămadă. Spre deosebire de noi, el avea și voce, și ureche muzicală și râdea pe înfundate, dar cu milă creștinească față de modesta prestație a celor mari. Îmi amintesc când ne-a cântat cu voce cristalină “Ciobănaș cu trei sute de oi” și am rămas toți cu gura căscată de admirație. De altfel, când era internat în spital și se apropia sfârșitul, inima lui mare își găsise eliberarea tot în muzică, căci fredona întruna. Dacă alți copii plângeau de durere, el cânta. Parcă suferința care îl apropia de moarte se amesteca cumva în sufletul lui frumos cu bucuria vieții, iar durerea, paradoxal, îi picura în inimă liniște și acceptare. Când avea câțiva anișori, a primit de la noi un ursuleț, botezat de el Martinică, care i-a fost bun prieten până la sfârșitul de aici, dar a plecat cu el și dincolo, ca să-i fie tovarăș de joacă și prin ierburile înalte și florile parfumate din Lumină. Îmi amintesc exact momentul când am văzut ursulețul în rafturile cu jucării și mă emoționează gândul că mâna mea i-a ales lui Mihnea tovarășul preferat de joacă, însuflețit de el cu nemăsurată dragoste, iar animăluțul acesta de pluș îl veghează poate și acum, dincolo de viață și de moarte, se țin amândoi de mână și trec vămile văzduhului, se încurajează unul pe celălalt, își ascultă în continuare poveștile. Mihnea e, fără îndoială, un suflet dintr-o lume superioară, înaltă. Firescul cu care comunica el cu Divinitatea, împăcarea și demnitatea cu care își acceptase destinul greu de dus și pentru oameni în toată firea, felul delicat în care-i proteja el, culmea, pe cei din jur de suferință sunt lecții de viață ce au lăsat urme adânci în inimile tuturor celor care au avut șansa să-i fie aproape în fulguranta, dar strălucitoarea lui trecere de pe Pământ. Drum lin printre îngeri, Mihnea! 🙏❤️

  • Postat la data: 2024-05-27 20:45:15

    Mihnea s-a întâlnit cu Piscotel al meu și cu mulți alți copilași și au umplut cerul de stele pentru noi, cei rămași în urmă.🥹🥹🥹

Alte povești

FotografieElena Manea

1958 - 2007

CITEȘTE POVESTEA →
FotografiePaul Ciobănelu

1939 - 2014

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieRoxana Diaconu

1976 - 2020

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieKURKÓ ÁRON

1936 - 2020

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieFănică Purice

1955 - 2004

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieGeorges Costa-Foru

1926 - 2004

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieOana-Cristina Tucanu

1985 - 2016

CITEȘTE POVESTEA →

Plantează un copac

Pentru cei care intră în parc întâmplător e doar un parc. Se vor plimba pe alei, se vor odihni pe bănci sau la umbra copacilor. Pentru tine, copacul plantat în memoria celui pe care l-ai iubit va ocroti cu umbra lui un om necunoscut care-și caută tihna.

PLANTEAZĂ →

© 2023 plantatiinamintire.ro All Rights Reserved