Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Alwin Griech

1975 - 2012
Targu Mures
Alwin Griech

„În mine se mai vorbește și astăzi despre tine!”... (Lucian Blaga)

În zig-zagul sufletesc al acestei lumi, între cer și pământ, cuvintele spun adevăruri care rămân înscrise în povestea ta, Alwin Griech! Ai fost un învingător și rămâi eroul meu preferat!

Steaua ocrotitoare sub care te-a așezat Dumnezeu, a făcut ca tu să fii un model pentru cei care te-au cunoscut. Reîntors din Germania în România, unde te-ai născut, ai înfrumusețat oameni și locuri, ai îmbogățit trecerea noastră prin această lume! Profesional, ai fost desăvârșit; o inteligență sclipitoare, un vizionar, un lider remarcabil – așa ai rămas pentru colegii tăi. Omenește, viața ta a condensat, în ordine simbolică, o frântură de cer senin. Ai fost omul care nu și-a pierdut niciodată zâmbetul. Nici răbdarea. Nici empatia. Nici optimismul. Nici aristocrația. Ai fost un model, o forță luminoasă și o inteligență vitală, plină de vervă afectivă și umor. Uneori, o ironie caldă și înțeleaptă. Ai știut să iei cele bune din suflet și să umpli lumea cu ele. Ai știut să faci să treacă frumos și cu folos timpul tău prin lume. Zâmbind. Mereu. 

Rămâi un exemplu de urmat și un suflet de iubit. Toate rămân în timpul lor și în amintirile noastre: pasiunea pentru schi, pentru studiul necontenit, spiritul competitiv, simțul umorului, pescuitul, hohotele de râs, debate-ul profesional, atenția pentru detalii. Calm, senin și delicat, discret și luminos. Foarte luminos. Așa rămâi în amintirea tuturor.

„E greu să spui în cuvinte ceea ce bați cu inima”....  Iubitul meu Alwin, știu că ai ales ceruri senine și drumuri de liniște, așa cum știu că durerile și fericirile stau scrise în noi. Rămâi în tărâmurile mele interioare, scăldat în lumina dragostei și a credinței, pentru tot ce ai însemnat pentru mine! Pe o hartă a lumii senine și sublime privesc senin curgerea timpului pentru că știu că „cei pe care îi iubim și pe care i-am pierdut nu mai sunt acolo unde erau, ci sunt oriunde am fi!”

Plantat cu dor în amintire de către Claudia Griech.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2024-07-01 07:49:06

    ,,Vântul care ia uneori ceea ce iubim este şi cel care ne aduce ceva ce trebuie să învăţăm să iubim. Astfel că nu trebuie să plângem pentru ceva ce ne-a fost luat, ci trebuie să iubim ceea ce ne-a fost oferit. Pentru că ceea ce este cu adevărat al tău nu dispare niciodată pentru totdeauna.’’

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.