Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Prosper Desnos

1931 - 2023
Targu Mures
Prosper Desnos

Pe 6 mai 1931 s-a născut Prosper, în La Boissière, un oraș situat în vestul Franței. Părinții săi, fermieri, aveau 3 băieți. Roger, René și Prosper, care era cel mai mare. La școala din sat, până la certificatul școlar, tocmai la ferma părinților a început să lucreze. Își va face serviciul militar în forțele franceze cu sediul în Germania. La întoarcerea din serviciul militar a început o carieră ca șofer într-o fabrică de lapte și ca șofer de autobuz școlar. Căsătorit cu Thérèse, au avut un băiat, Patrice.

Pasionat de șofat, îi plăcea să ne ducă pe drumurile din Europa, Italia, Germania, Austria, Elveția, Olanda. În 1995 a făcut prima sa excursie în România la volanul mașinii sale, alături de soția sa. România, unde se stabilise fiul lor. Până în 2015, amândoi vor face nu mai puțin de 15 călătorii, întotdeauna cu mașina. Pe 12 aprilie 1997, spre marea lui fericire, a devenit bunic, odată cu nașterea lui Margaux. 

Mereu vesel, glumeț, plin de bunătate, Prosper, tată, bunicul, ne-a părăsit pe 30 septembrie 2023. De la plecarea lui Tété (Thérèse) pe 25 ianuarie 2021, după aproape 60 de ani de conviețuire, viața lui s-a schimbat radical. A spus că e gata să i se alăture acolo sus. Astăzi, casa părintească este goală și în același timp atât de plină de amintirile noastre frumoase și bune. 

Tată, acest copac este aici pentru a ne aminti de toată dragostea pe care am avut-o, pe care o avem și pe care o vom avea mereu, pentru tine și pentru mama. Te iubim!

Plantat cu dor în amintire de către Patrice Desnos.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.