Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Borda Aurel și Maria

1953/2023 - 1951/2023
Targu Mures
Borda Aurel și Maria

Dragi părinți, dragul meu frate Lelu și draga mea Măriuța, 

Cu multă emoție și dor, inimile noastre sunt greu încercate, dar suntem profund recunoscători pentru tot ceea ce ați însemnat pentru noi. Amintirea voastră va trăi veșnic în sufletele noastre.

Tatăl nostru drag, născut în inima Ardealului dar cu sufletul ancorat în plaiurile moldovenești unde te-ai găsit cu mama, un iubitor desăvârșit al naturii, cărților, bucătăriei și mai ales al pescuitului. Ai fost stâlpul familiei noastre, o persoană cumpătată. Ne-ai dăruit o iubire de părinte pură, exemplară, chiar dacă nu o exprimai în cuvinte. 

După o încercare cumplită a vieții, cerul te-a chemat în Împărăția Sa în anul 2023, din nefericire, chiar de ziua de naștere a surorii tale dragi, Lola, purtând cu tine și florile de mai pe care i le-ai fi dăruit. O coincidență amară a destinului, dar poate și o dovadă a iubirii nemărginite ce v-a legat. Deși plecarea ta prea repede ne-a adus o imensă durere, moștenirea dragostei tale va dăinui veșnic. Lola, ca o stea călăuzitoare, va purta în suflet lumina și blândețea pe care i-ai dăruit-o, iar acum, aceasta se revarsă peste noi toți, înzecită de tristețe și recunoștință.

Draga noastră mamă, pierderea tatălui, al „Moșului" cum îți plăcea ție să-i spui, te-a adus pe drumul durerii, iar inima ta a plecat să-i fie alinat dorul, patru luni mai târziu, în septembrie din același an. Poate că chemarea cerului sau chemarea tatei a fost prea puternică pentru a rămâne aici, printre noi…

Dragă Măriuță, cum te alinta Lola, ai fost o prezență plină de viață, ai luminat întotdeauna calea celor din jur cu glumele tale năstrușnice si cu bunătatea ta. Extrem de muncitoare, generoasă și plină de afecțiune, ai fost o sursă de inspirație și un model pentru noi toți, cei care te-am cunoscut, mai ales, pentru copiii tăi.

Cu iubire nemărginită pentru natură și toate ființele ei, pentru oameni și pentru frumos, ați fost și sunteți un adevărat izvor de înțelepciune, bunătate și putere în viața noastră.

Vă iubim și vă mulțumim din suflet pentru dragostea pe care ne-ați purtat-o, pentru blândețea cu care ne-ați povățuit și pentru libertatea pe care ne-ați oferit-o, crescând. 

Amintirea voastră va dăinui veșnic, iar acest pui de mesteacăn este emblema frumuseții și sârguinței care v-au definit.

Plantat cu dor în amintire de către Lola, Flori, Radu și Auraș.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2024-05-02 18:45:32

    Două suflete bune, inimioare și mereu cu grijă față de semenii lor și de cele necuvântătoare. Vor rămâne veșnic în inima mea ca doi oameni dragi de care mi-e tare dor, dar pe care îi voi pomeni în rugăciunile mele până ce ne vom întâlni, cu certitudinea că se află în lumea celor drepți. Odihnă veșnică!

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.