Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Alexandru Stoica

1937 - 2019
Targu Mures
Alexandru Stoica

Dragă ticule!

La umbra acestui copac, plantat din iubire de copiii tăi, le vom putea povesti nepoților noștri și strănepoților tăi - David, Anastasia, Patrisia și Damian - despre vacanțele petrecute la Șăulia de nepoții tăi, cum jucai cu ei, cu noi și cu mica, „moară”, joc în care erai aproape de neînvins, cum îi învățai strategia „să-și facă moară în fierăstrău”, despre tactica ce o foloseai pentru a slăbi „oul roșu” al celuilalt, lovindu-l cu unghia sau „lovind oul într-o parte”, cum ai plătit 100 de lei să îți aducă nepoții de la Constanța, cuibul de țarcă din Pădurea morii, despre pățaniile tale din tinerețe și de mai târziu. 

Poate nu le vom spune că ne certai sau criticai uneori, dar sigur le vom spune despre generozitatea și bunătatea ta, de iubirea ta, că erai glumeț, haios și critic uneori.

Că erai mândru de fiecare în parte și de toți împreună, că le duceai grija și dorul și fraților și surorilor tale și copiilor lor de la Constanța, Turda sau Luduș, pe care îi vedeai mai rar, dar pe care, deseori, îi sunai la telefon, că era atât de minunat când ne întâlneam mai mulți la voi acasă, iar mica „făcea în cuptor” pâine, cozonaci, palanețe cu brânză, cu varză și cu ceapă și ne gătea și alte bucate gustoase.

Le vom spune și altele..., să știe că au rădăcini puternice și sănătoase și că în iubire stă puterea și ai fost un tată bun.

Ești nemuritor în inimile noastre!

Ducu și Maria

Plantat cu dor în amintire de către Pop Maria.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.