Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Vasile Nicolae

1938 - 2005
Targu Mures
Vasile Nicolae

În amintirea veșnicului optimist, NICOLAE. 

Cu bucurie și entuziasm, Nicolae a străbătut fiecare colț al vieții sale cu pasiune și determinare. Empatic și simpatic, cu un zâmbet larg și șugubăț, cu o fire duală și un caracter savuros, a găsit mereu echilibrul în frumusețea contrastelor.

Fiecare zi era o poveste nouă pentru el, dar și pentru cei de lângă el, iar fiecare râs aducea cu sine un capitol plin de culoare și veselie. Tată al unor fete minunate, soț, și chiar un prieten loial a jucat toate rolurile cu autenticitatea lui specifică.

În timpul liber, își hrănea pasiunile pentru politică și folclor, împărtășind cu ceilalți nu doar cunoștințe, ci și povești și amintiri pline de viață.

Nicolae avea un farmec aparte. Ochii lui căprui, plini de viață, luminau încăperile în care intra pentru că mereu avea scântei în ochi, iar zâmbetul său, mereu prezent pe buze și colorat făcea ca orice persoană să zâmbească. Cu fiecare glumă spusă și fiecare moment de veselie împărtășit, cultiva un simț al umorului aparte.

Excentric și atent la cum se arăta lumii, era mereu impecabil îmbrăcat, având o colecție impresionantă de cravate, fiecare având o poveste proprie.

Cu toate acestea, chiar și în mijlocul exuberanței sale, avea o latură serioasă și concentrată atunci când juca șah. Ca un maestru al acestui joc al minții, vedea fiecare mișcare ca pe o piesă în puzzle-ul vieții sale, găsind mereu soluțiile potrivite pentru a da șah-mat provocărilor ce-i apăreau în cale.

Astfel, Nicolae a fost mai mult decât o simplă persoană - a fost o comoară vie, un izvor nesecat de bucurie și inspirație pentru cei din jurul său. În amintirea sa, rămân amprentele unei vieți trăite cu pasiune și autenticitate, care continuă să lumineze drumurile celor care l-au cunoscut.

Plantat cu dor în amintire de către Adela.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.