Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Marin Adrian

1983 - 2023
Targu Mures
Marin Adrian

În adâncul sufletelor noastre știm... deși e cumplit de greu să acceptăm, că nu mai putem schimba trecutul și că toată viața ne va fi dor de tine, tristețea nu o putem struni cu atât mai mult cu cât amintirile revin în mintea noastră indiferent unde privim, ce facem, indiferent dacă suntem în casă, la masă, pe stradă sau în parc... că zâmbetul, cuvintele, vorbele tale ,,așa zicea Mane" sau ,,așa ar fi făcut Mane?" sau... multe altele ne revin în minte mereu.

În „Pădurea iubirii” din Tg.Mures - fizică sau virtuală - am creat un loc unde inima noastră va simți inima ta, Mane, a tatălui tău, a bunicului tău, aici vom fi mai aproape de voi.

Plecarea ta, după 2 zile de spitalizare, ne-a speriat, ne-a îndurerat și ne-a arătat ce înseamnă neputința.  Tu! Omul sănătos, plin de viață și de speranțe pentru viitor ai fost luat de la noi fără să putem face nimic.

Îmi vine în minte următoarea afirmație, auzită cu peste 35 de ani în urmă: „Până te poți bucura de frumusețea unei flori, merită să trăiești", a răspuns la gândurile mele o tânără pe care eu tocmai o compătimisem, în mintea mea, pentru handicapul locomotor grav pe care îl avea. Iar de atunci, îmi amintesc mereu - să nu judec viața nimănui, să lupt pentru a schimba ce se poate și de a accepta ceea ce nu pot schimba!

„Timpul este prea lent pentru cei care așteaptă, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plâng, prea scurt pentru cei care sărbătoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate. Bucuria și durerea măsoară rău orele; prima le face secunde, cealaltă secole.” (Tp)

Să-i dăm timpului - timp!

Te purtăm în inimile și amintirea noastră!

Toți cei care te iubim!

„O, preaîndurate Părinte, Cel ce ești fără de început și voiești ca toți să se mântuiască, Cel ce ai trimis la cei pierduți pe Fiul Tău și Dumnezeul nostru și ai turnat peste ei Duhul cel de viață dătător, miluiește, iartă si mântuiește pe rudeniile noastre și pe toți cei din veac adormiți. Iar cu solirile lor cercetează-ne și pe noi, ca împreună cu ei să-ți cântăm Ție, Mântuitorului și Dumnezeului nostru, cântarea: Aleluia!"

Plantat cu dor în amintire de către Pop Maria.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2024-04-04 13:37:32

    Copilul meu iubit! Mi-ai înseninat tinerețea, dar prin plecarea ta, mi-ai înnourat anii bătrâneții. Nimic nu mai este cum a fost și nimeni nu poate să înțeleagă decât atunci când trăiește. ,,Știu cum e!" - nu EXISTĂ! Doar dacă inima ta a fost brăzdată de o asemenea durere, atunci, știi! Imi lipsesc zâmbetul tău, glumele tale, sfaturile tale, buchetele de flori pe care mi le ofereai cu dragoste, generozitate și atenție! Cele mai frumoase flori primite în viața mea au fost primite de la tine. Dar tu erai bun cu toți: cu Anastasia - cel mai mare dar pe care Dumnezeu ți l-a dăruit, cu soția ta, cu surorile tale, nepotul, bunicii și ceilalți dragi - rude, prieteni și cunoscuți, care îți duc dorul! Mi-au rămas dorul după tine și rugăciunea către Dumnezeu pentru a putea merge mai departe. Învăț sa trăiesc cu dorul și durerea! Mama

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.