Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Maria Dănilă

1930 - 2016
Targu Mures
Maria Dănilă

Mama s-a născut în Bazargic (actuala localitate Dobric din Bulgaria), a crescut în Drobeta Turnu Severin până în 1956, când s-a mutat în Constanța. 

A avut o copilărie frumoasă alături de părinții adoptivi, până când a rămas orfană de tată și a trecut prin anii celui de al Doilea Război Mondial doar cu mama ei. Acestea au făcut ca ea să se maturizeze devreme și la 26 de ani să aleagă să se mute în Constanța.

Mama a fost o femeie puternică, energică, dreaptă și tare isteață, chiar dacă nu a avut studii „înalte”. A fost casnică toată viața ei, devotată familiei și lui Dumnezeu dar mai ales mie! Dacă a avut ocazia, a ajutat cum și cât a putut pe cei care au fost în nevoie. A iubit animalele, florile, muzica și dansul și a avut grijă să-mi insufle și mie aceleași sentimente. 

M-a crescut frumos și mi-a fost alături întreaga mea viață, până când a plecat în Lumea Îngerilor! M-a ocrotit, m-a învățat, m-a dojenit, m-a iubit! Mulțumesc, mama, pentru că ai făcut din mine OM!

Te iubesc până la Doamne Doamne și înapoi, de un infinit de ori!

Plantat cu dor în amintire de către Ileana Codrea.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.