Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Dobrău Otilia Dorina

1966 - 2023
Targu Mures
Dobrău Otilia Dorina

Mama mea s-a născut în data de 17 decembrie 1966 în localitatea Luduș, jud. Mureș și a plecat la Dumnezeu în mijlocul anotimpului ei preferat - vara, în anul 2023.

Încă de la vârsta de 18 ani și până în ultimele ei zile de viață și-a dedicat energia călăuzind și șlefuind comportamente și vieți de copii, căci meseria de dascăl și-a făcut-o cu cea mai mare dăruire.

Ceea ce a definit-o cel mai mult a fost această iubire pentru copii, fapt care i-a legat povestea vieții de cea a tatălui meu, Vasile. Cu această iubire aleasă pentru suflete inocente a primit-o în sânul familiei pe Vera. Pe noi, pe fiicele ei, Ștefi și Christa, a avut mereu grijă să ne facă să ne simțim unice, iar Ade și Chris au fost și încă sunt ocrotiți de iubirea ei. Irina și Ivan au făcut-o bunică și pe lângă toată iubirea care mai era de împărtășit cu noi, vom rămâne lipsiți și de prezența sa caldă, veselă, solară... Ne lipsești atât de mult!

Dragostea pentru noi încă se revarsă și o simțim în tot ceea ce facem și în tot ce ne-a transmis. Vrem să credem că toți acei copii pe care i-a învățat, ocrotit și îndrumat, dacă vor trece pe la umbra acestui copac, o vor regăsi în amintiri și în suflet.

Plantăm copacul acesta în amintirea mamei mele dragi și a iubirii sale pentru lucrurile simple, dar pline de emoție, gândindu-ne că poate ne vom găsi cândva liniștea, transmițându-i gândurile rămase nerostite la umbra sa ocrotitoare.

Îi mulțumim pentru ceea ce suntem prin faptul că ea trăiește în noi.

„Cât e de drag cuvântul sacru <<mamă>>!

Un gângurit când pruncul vrea s-o cheme,

E lângă noi în clipele supreme,

Din leagăn pân-la cea din urmă vamă.

 

Din veșnicii, ca focul unei stele,

Își flutură a dragostei maramă...

Păstrează-i chipu-n aurită ramă

Și de nimic nicicând nu te mai teme!

 

Ocrotitoare-n oarba-i vijelie,

Chiar umbra ei se schimbă în făclie

Pe drumul drept menită să te poarte.

Te leagănă de dincolo de moarte!"

„Mama" - Victor Eftimiu

Plantat cu dor în amintire de către Florea Stefana.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2024-03-27 19:05:45

    Emoționant, dureros și trist, dar atât de plin de adevăr cele simțite și scrise de Ștefana. Din păcate, am pierdut o soție și mamă, un OM de simplitate și căldură sufletească extraordinar, dar atât de profund în gândire, în simțuri și extraordinar de dedicat familiei și profesiei, cărora li s-a dedicat deopotrivă, cu căldură, dragoste și multă implicare sufletească. Cuvintele sunt, din păcate, atât de sărace pentru a descrie tot ce a fost și a reprezentat Dorina pentru familia noastră, pentru prietenii, elevii și toți cei care au avut privilegiul s-o cunoască. Dumnezeu s-o odihnească în pace și liniște!❤️🙏🙏🙏

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.