Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Alin Andrei Vartolomei

2007 - 2023
București 2
Alin Andrei Vartolomei

Povestea aceasta este despre un copil care emană energie, bucurie și iubire. Un copil care îndrăgește viața și care își iubește familia mai mult decât pe el însuși. Alin este un exemplu pentru întreaga familie și pentru toți prietenii săi prin curajul de care a dat dovadă și prin grija pe care a oferit-o și încă o oferă persoanelor dragi. Nu a renunțat nicio clipă să lupte împotriva cancerului, iar până la final a rămas cu zâmbetul pe buze. Frica nu și-a găsit locul în viața lui sau cel puțin nu a vrut să arate acest lucru, chiar dacă toți cei din jurul lui ne ascundeam de cele mai întunecate gânduri. 

De la aflarea diagnosticului și până la ultimul său zâmbet au trecut 2 ani. Acești ani au trecut atât de repede încât amintirile încă nu au avut timp să se așeze în mintea noastră. Majoritatea timpului era plecat la tratamente în Italia doar cu mama sa, în timp ce restul familiei rămânea acasă, o situație care îl afecta profund, dar nu i-a frânt spiritul. Așa cum am menționat anterior, era foarte atașat de familia sa și își dorea ca totul să revină la normalitate, iar dorul de casă îi hrănea determinarea; el făcea tot posibilul pentru ca boala să dispară. În ciuda numeroaselor tratamente, corpul său ceda, dar forța pe care o arăta prin starea lui de spirit spunea exact opusul, inspirând pe toți cei din jurul său cu curajul său ne mai întâlnit. 

Alin dintotdeauna a fost un copil extrem de inteligent pentru vârsta sa, intervenind mereu cu replici pentru care nu mai există răspunsuri. Chiar dacă boala încerca să-l învingă, el își continua școala cu note remarcabile, oglindindu-și voința de fier în realizările sale academice. A reușit să se pregătească pentru examenul de clasa a VIII-a și chiar a intrat la unul dintre cele mai bune licee din oraș, demonstrând că nimic nu-l putea opri din a fi cel mai bun în ceea ce făcea, un adevărat luptător. 

Alin și-a făcut prieteni peste tot unde a mers: la școală, în spital, la Crucea Roșie din Italia, dar și în locația unde stătea în chirie pentru tratament, încântând inimile tuturor cu căldura și lumina pe care le emana. Nimeni nu putea rezista „acelor ochi verzi sinceri și calzi", ochi care spuneau povești prin sclipirea lor și care încă rămân în amintirea noastră ca o lumină strălucitoare. 

Alin este un fiu și un frate extraordinar, un nepot atât de tandru și cuminte, un prieten de nădejde și un adevărat sfătuitor, care a lăsat în urma sa o amprentă imensă de iubire și inspirație. Alin are un suflet curat care a lăsat în urmă foarte multe inimi frânte.

Te iubim din toată inima, Alin!! Și știm că de undeva de sus râzi și ne privești exact cum o făceai și aici, ocrotindu-ne cu dragoste și căldură. See you later alligator!

Plantat cu dor în amintire de către Cristina Nedeloiu.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.