Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Horia Ioan Călin

1984 - 2006
București 2
Horia Ioan Călin

22 de ani... atât a durat viața fratelui meu, Horia, care s-a zbătut să mai trăiască încă un pic, și apoi încă un pic, până când într-o noapte, cancerul l-a lăsat fără suflu.

A murit demn și, sper că liniștit, cu capul pe perna spitalului, cu telefonul aproape, și un ultimul mesaj trimis logodnicei lui, chiar de ziua ei. 25 noiembrie 2006...

Liniștea îi venea din suflet, o transmitea prin ochii lui mari și mereu zâmbitori. Nu știa exact prin ce trece, nu știa decât durerea din corp și spera ca ziua de mâine să îl apropie de ceea ce îi plăcea cândva să facă. Tot ceea ce putea să facă un tânăr la 22 de ani. Să meargă pe munte, la concerte Urma și Luna Amară, să asculte Kumm în mașină cu sora lui, să alerge prin Bucureștiul ticsit, să iubească la nebunie...

Îi plăcea Jim Morrison, chitara, baschetul, îi plăcea să călătorească cu Caty, iubita lui, să meargă în Vamă cu prietenii, la concerte Iris și la Lăptăria lui Enache. Tocmai își terminase facultatea și explora mediul ong-ist. Dar unele lucruri nu mai apucă să fie făcute niciodată... Rămân suspendate, undeva, între două sau mai multe lumi. Așteaptă să fie scrise sau plantate. Cu speranța că ajung la locul potrivit.

Dor de tine, Horia.

Plantat cu dor în amintire de către Elena Emacu.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2024-04-05 13:04:14

    Horia a fost vărul meu și, deși nu am avut ocazia să petrecem prea mult timp împreună, trecerea lui în neființă ne-a îndurerat enorm. Horia a fost un băiat minunat, deștept li cuminte. Sunt sigură ca acolo unde este are grijă de familia lui. Te iubesc, Horia.

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.