Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Cati Căpșunica (Ecaterina Manea)

2011 - 2024
București 2
Cati Căpșunica (Ecaterina Manea)

„Dumnezeu i-a brodat Catiushei un hemangiom în formă de inimă pe gât. E rubiniu și îmi amintește de un medalion. Dumnezeu a făcut-o cum nu se poate mai bine…

Cati este inimioara noastră. O bătaie de inimă nu te surzește. Trebuie să te oprești ca s-o asculți. Dar o bătaie de inimă e muzică, speranță și sens. Cati e o melodie lină: nu va striga și nu va ridica vocea ca să te facă să înțelegi. Nu va intra în dezbateri deștepte și nu va folosi cuvinte pompoase. Nu te va uimi cu abilități fizice deosebite. Totuși, ea naște controverse, își face cunoscut punctul de vedere. Ne arată o dragoste fără scopuri ascunse, fără manipulări, fără dubii. Ea e modelul nostru de blândețe și încredere, de credință și pace și puritate.

Când inima ei se va opri, ea va rămâne inimioara noastră.  

Cati e cu adevărat din Dumnezeu. Căci Dumnezeu este dragoste, iar ea e un copil în formă de dragoste." 

(Raluca - mamă de copil în formă de ❤️)

Cu aproape 13 ani în urmă a poposit în familia noastră această fetiță - rază de soare, care ne-a învățat să acceptăm în ciuda diferențelor, să luptăm în ciuda prognosticului, să iubim în ciuda dificultăților. 

Cati s-a născut cu un sindrom rar, sindromul Patau, cunoscut și sub denumirea de trisomia 13, sindrom ce vine la pachet cu multiple malformații și cu un prognostic de viață limitat. Dar Cati a stat cu noi aproape 13 ani și a plecat lăsând în urma ei o lume mai bună. Iar mesajul pe care Cati a venit să îl aducă pe pământ este unul de iubire: cum să iubim și să acceptăm un copil cu nevoi speciale, câtă bucurie și speranță poate aduce și o astfel de naștere.

Și, dacă citind aceste rânduri veți fi inspirați să puneți un zâmbet pe buzele unui copil special, înseamnă că amintirea lui Cati încă împrăștie bine în lumea noastră mare. 

Binele pe care Dumnezeu l-a făcut prin Cati Căpșunica nu a cunoscut limite, a traversat țări și oceane, a cucerit inimi și a deschis posibilități. Prin ea, Dumnezeu ne-a învățat încă o dată că fiecare copil are scop, sens și frumusețe.

Cati a fost ca o pastilă efervescentă de iubire care s-a dizolvat în lume, lăsând în urma ei un loc mai bun.

Plantat cu dor în amintire de către Alina Arsene și Raluca Manea.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.