Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Briciu Eugeniu

1937 - 2020
București 2
Briciu Eugeniu

„Nu de moarte mă cutremur,/Ci de veșnicia ei!” sunt doar două dintre versurile cu care ne testa cunoștințele de cultură generală, duminica la masa în familie, pretext pentru a depăna amintiri de pe meleagurile copilăriei de la Nehoiașu și pentru a ne încânta cu jovialitatea sa cu care privea atât viața, cât și moartea.

Iubitor de oameni, de animale și de natură, Jean – cum îl numeau prietenii - a reușit să aducă în sufletele tuturor acea lumină a speranței și sentimentul profund al binelui. Glasul său blând răsună în urechile și casele noastre ori de câte ori simțim nevoia unui îndemn sau a unei alinări, iar spiritul său optimist ne dă forța de a trece peste cele mai grele obstacole.

Iubirea sa ne călăuzește pe toți ai săi să căutăm a-l simți în tot și în toate, căci veșnicia nu s-a așternut în gândurile și sufletele noastre.

Recunoscători pentru tot ce am trăit alături de tine, Icule, odihnește-te așa cum îți făcea plăcere, în ciripit de păsărele, la umbra mesteacănului tău!

Plantat cu dor în amintire de către Briciu Nicoleta.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.