Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Ecaterina Ioana

1958 - 2018
București 2
Ecaterina Ioana

Dragă mama,

Astăzi ai fi împlinit 66 ani – au trecut deja 6 ani de când de ziua ta nu te mai putem îmbrățișa și nu îți mai putem auzi vocea - dar pentru noi va fi mereu o zi specială. De aceea, ne bucurăm că anul acesta „plantăm” un copac simbolic în amintirea ta.

Pentru cei care citiți aceste rânduri și nu ați cunoscut-o pe mama (Ecaterina Ioana/ Godea):

- S-a născut pe 10 martie 1958 în satul Godeni, județul Argeș, fiica Mariei și a lui Gheorge, a avut un frate mai mare - Theodor.

- După ce a absolvit liceul în Pitești, s-a mutat la București pentru facultate (ASE); s-a stabilit apoi în București, alături de soțul ei, unde și-a construit o carieră de economist.

- Se pensionase recent, de dragul primei ei nepoate, abia apărute, căreia plănuia să îi dedice următorii ani.

- Are 2 fiice, Andra și Eliza, și o nepoată, Adela.

- A plecat mult prea repede dintre noi în urma unui accident nefericit, a fost lovită de un șofer neatent în timp ce traversa o stradă, pe trecerea de pietoni…după ce își vizitase nepoata.

Mama a avut o viața grea - a trebuit să lupte pentru fiecare bucată de fericire și pace pe care le-a avut în viața. Prin toate încercările vieții, și-a păstrat compasiunea, răbdarea și altruismul și le-a împărțit cu cei din jur. Nu trebuia să-i spui prin ce treci - cumva, ea înțelegea oricum. 

Mama ne-a învățat să fim curajoase, determinate, să luptăm pentru ce ne dorim fără să uităm de cei din jurul nostru. Ne-a arătat că vulnerabilitatea este o putere și că lucrurile importante în viață nu pot fi cumpărate cu bani.

Ar mai fi avut multe să ne învețe, însă am pierdut-o prea devreme. Sperăm să fie o inspirație pentru noi și cei ce citesc povestea aceasta, să ne spunem mai des că ne iubim, să ne arătam mai multă compasiune și să petrecem cât mai mult timp unii cu alții - pentru că, la final, acestea sunt amintirile care rămân.

Mama, ești cu noi în fiecare moment, prin tot ce ne-ai învățat, prin tot ce facem în fiecare zi, prin tot ce fac copiii noștri - prin noi trăiești în continuare!

Sperăm că ești undeva unde ți-e bine, dragă mamă, și că ți-ai găsit liniștea! 

La mulți ani, te îmbrățișăm cu toții!

Andra, Eliza, Adela & Liviu

Plantat cu dor în amintire de către Andra Suciu.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.