Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Perlea Gheorghe

1946 - 2014
Constanța
Perlea Gheorghe

Tata s-a născut într-un sătuc mic, Brăgăreasa, aflat în Bărăgan, într-o zi cu zăpezile cât casele, în anii de foamete și secetă de după al Doilea Război Mondial, unde luptase și bunicul.

George, așa cum îl știu toți, a fost de mic copil ambițios, muncitor și mândru, foarte mândru! A mers la liceu la oraș, apoi la facultate în Capitală, ajungând inginer cu repartiție la Constanța, unde și-a întemeiat familia și unde a lucrat peste 40 de ani în același loc de muncă, ajungând directorul filialei Constanța a trustului Electromontaj… o viață de om petrecută pe șantier, așa cum îi plăcea să spună.

Un reper de cinste și onestitate, tenacitate, curaj si dedicare, șoț, părinte și bunic cald și iubitor, pentru mine tata a fost… universul întreg, un părinte bun și exigent, înțelept, aspru și generos, mi-a dăruit rădăcini, principii, educație și bună-creștere, iar trecerea lui acum 10 ani în lumea fără dor a fost devastatoare. Nu pot pune în cuvinte cât l-am iubit, cât m-a debusolat plecarea lui si cât de dor îmi este încă.

A rămas doar dorul dor, numai lacrimă și zbor, dorul….

Din dorul meu, în amintirea tatălui meu, va crește acest copăcel, să aducă protecție și liniște oricui va avea nevoie.

Tudor Georghe - Dorul Călător

Plantat cu dor în amintire de către Perlea Monica.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.