Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Adrian Soci

1965 - 2017
Constanța
Adrian Soci

Ai bucurat inimi, ai adus zâmbet pe buze, ai alinat durere și ai fost sprijin. Ai fost talent, ai fost model, ai fost inspirație, ai împrăștiat bucurie și iubire în jurul tău. În continuare inspiri, ești iubit, ești pomenit în inimile tuturor celor care te-au apreciat și în continuare te iubesc. Modestia, inteligența și bunele intenții te-au caracterizat în permanență. 

Ai fost fratele nostru iubit și fiul Mamei adorat. Ne-ai iubit și ne-ai ocrotit cum doar un suflet nobil poate să o facă, chiar și azi când nu mai ești printre noi îți simțim protecția. Greu să te uite cineva, mai ales cei care te-au cunoscut cu adevărat.

Ai fost lumină și în lumină ai plecat!

Liniște și pace, suflet ales!

 Laudatio pentru General

Generalul de brigadă dr. Adrian Soci s-a născut la data de 25 martie 1965, în localitatea Săbăoani, județul Neamț, dintr-o familie de oameni simpli, cu credință în Dumnezeu. La 14 ani a părăsit orașul natal, alegând să ia drumul carierei militare. A început cu Liceul Militar „Ștefan cel Mare“ din Câmpulung Moldovenesc,  mai târziu a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu, Universitatea Națională de Apărare din București, Colegiul de Apărare NATO din Italia și multe alte cursuri la care s-a remarcat prin rezultate și perseverență. Din 2010, generalul era doctor în științe militare.

 Nu întâmplător avea să devină un ofițer de elită al Armatei României, un adevărat lider, care a strălucit prin rezultate și performanțe de-a lungul întregii sale cariere, fiind decorat cu numeroase distincții, amintind aici: Medalia de bronz a Statelor Unite ale Americii, Medalia „NATO - Non Article Five“, Virtutea militară în grad de cavaler, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Credința andreiană - Episcopia „Dunării de Jos“.

 Generalul de brigadă dr. Adrian Soci a îndeplinit numeroase funcții în mai multe garnizoane din țară, dar și de peste hotare, în misiuni în teatrul de operații din Afganistan, unde a servit sub drapelul tricolor, păstrând vie tradiția militară, devotat uniformei militare și având un respect total pentru credința și valorile neamului românesc.

 A fost comandantul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești“ în perioada 2009 - 2016, apoi a îndeplinit funcția de locțiitor al Diviziei 2 Infanterie „Getica“ la Buzău. A manifestat întotdeauna spirit de corp, împărtășind cu ceilalți camarazi valorile comune - mândrie, loialitate, încredere în sine, onestitate, disciplină, solidaritate.

 În calitate de voluntar, a fost un exemplu pentru militarii și civilii constănțeni, astfel, a pus în practică ideea realizării parcului militar tematic pe o suprafață de un hectar, care a fost inaugurat la 25 octombrie 2015, lângă Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I“, într-un perimetru al Comandamentului Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești“.

 Generalul Adrian Soci a fost un militar extrem de apreciat. Fiind înzestrat cu o sensibilitate incredibilă, cu o căldură umană extraordinară, cu o calitate morală și profesională deosebită, avea să fie prezent nu doar în galeria marilor comandanți și lideri militari de excepție, ci și în amintirea multor oameni. Cei care l-au cunoscut l-au admirat ca om și profesionist.

 Generalul de brigadă Adrian Soci, care a încetat din viață în 2017, în noaptea de Înviere, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin.

 Personalitatea generalului de brigadă Adrian Soci ne întărește sentimentul de mândrie, de patriotism, aceasta fiind o nouă recunoaștere a valorii militarului român care își face datoria în Dobrogea.

Plantat cu dor în amintire de către Soci Lucia.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.