Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe.

DONEAZĂ →
Your Page Title

Emil Prager

1888 - 1985

Plantat cu dor în amintire de către Ioana Nicolau

Născut la 19/31 August 1888, anul în care se inaugurase Ateneul Român, construcție realizată și prin subscripția publică „Dați un leu pentru Ateneu”, ne-a părăsit în februarie 1985, după o viață de aproape 100 de ani, trăită în secole diferite, într-o epoca în care i-a fost dat să vadă schimbări majore atât în plan politic cât și în plan tehnic. Nimic nu i-a fost străin din toate acestea, studiile la cele mai bine cotate școli și universități din țară, continuate prin studiu individual neîncetat pe tot parcursul vieții sale, două războaie mondiale, crearea României Mari, progresul tehnicii în general și al tehnicii în construcții în mod special, progres la care a încercat în permanență să se adapteze și al cărui promotor pe meleagurile noastre a fost cu siguranță, ridicarea unor clădiri civile și industriale definitorii pentru România modernă, clădiri reprezentative și astăzi, întemeierea unei familii, dragostea pentru arte, lectură, prietenii, călătoriile, schimbările de regim politic, venirea comunismului cu toate consecințele acestei transformări dure, a trecut prin toate acestea păstrându-și optimismul și dragostea de viață și continuând să fie, în orice împrejurare, un profesionist de excepție.

A iubit Câmpulungul, unde și-a construit o casă în care familia își petrecea verile, iar el, printre vizitele pe șantiere, îsi găsea oaza de liniște.

Pentru mine a fost simplu: Opapa, bunicul meu iubit, cu care făceam lungi plimbări și aveam conversații memorabile pe orice temă, care mă ducea la muzeul de artă și îmi povestea despre impresioniști, despre Picasso, despre pointillism, despre jadurile chinezești, cu care mergeam la teatru, care mi-a cumpărat, când eram abia prin clasa a patra, Matematicile moderne ale lui Papy, din care am învățat împreună, și câte și mai câte... Am avut norocul să îl am alături aproape treizeci de ani și îl voi păstra în amintire veșnic!

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii


Alte povești

FotografieMeragiu Ion

1945 - 2024

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieElena Manea

1958 - 2007

CITEȘTE POVESTEA →
FotografiePaul Ciobănelu

1939 - 2014

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieRoxana Diaconu

1976 - 2020

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieKURKÓ ÁRON

1936 - 2020

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieFănică Purice

1955 - 2004

CITEȘTE POVESTEA →
FotografieGeorges Costa-Foru

1926 - 2004

CITEȘTE POVESTEA →

Plantează un copac

Pentru cei care intră în parc întâmplător e doar un parc. Se vor plimba pe alei, se vor odihni pe bănci sau la umbra copacilor. Pentru tine, copacul plantat în memoria celui pe care l-ai iubit va ocroti cu umbra lui un om necunoscut care-și caută tihna.

PLANTEAZĂ →

© 2023 plantatiinamintire.ro All Rights Reserved