Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Csifó Jenő

1958 - 2024
Targu Mures
Csifó Jenő

Povestea lui Jenő începe în vara anului 1958 în satul Deaj, aflat pe valea Târnavei Mici. Încă din copilărie, a înțeles că munca și învățarea sunt esențiale pentru progresul în viață. Ghidat de acest principiu, a urmat cursurile Facultății din Iași, devenind inginer constructor. Îndrăgindu-și meseria, Jenő a proiectat, construit și consolidat sute de clădiri, dar cea mai valoroasă construcție a fost familia, pe care a întemeiat-o alături de soția sa, Éva, în 1984. Timp de 40 de ani, el a fost stâlpul familiei, fiind alături de cele trei „fete" ale sale: Enikő, Timi și soția Éva, în toate momentele importante ale vieții lor, de la serbările de grădiniță și până la nașterea nepoților. Ne-a călăuzit cu strictețe...dar oarecum cu blândețe...fapt, pentru care azi noi, fetele, îi suntem extrem de recunoscătoare.

Începând cu anul 2015, Jenő a demonstrat o calitate remarcabilă: puterea de a accepta o boală incurabilă și optimismul de care a dat dovadă până în ultima clipă. A suportat boala cu demnitate și un optimism de nedescris, oferind putere celor dragi în momentele dificile.

În martie 2024, Jenő ne-a părăsit, dar rămâne prezent în amintirile și inimile noastre: 

„Moartea nu e sfârșitul.

Am trecut pe malul celălalt,

Nimic mai mult.

Am rămas tot eu, așa cum tu ești tot tu.

Unul pentru altul suntem ceea ce am fost mereu.“

În fiecare zi, încercăm să găsim cât mai multe momente pentru a ne aminti de el și să păstrăm vie amintirea sa prin această ancoră, reprezentată de copacul plantat cu drag de soție, fiice, nepoți și gineri, în memoria lui Jenő.

Plantat cu dor în amintire de către Vajda Enikő.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

 • Adaugat in data: 2024-04-30 15:17:11

  Viața este o călătorie care îți permite să te împrietenești cu mulți oameni pe drum. Dar doar câțiva vor putea rămâne în inima ta pentru totdeauna... veți rămâne veșnic în inimile noastre.

 • Adaugat in data: 2024-04-30 16:09:34

  Nu te voi uta niciodată, dragul meu Frate.

 • Adaugat in data: 2024-05-09 12:06:24

  Am întâlnit un om onest, inteligent, mândru, ospitalier, care te făcea să te simți tot timpul bine și în largul tău în preajma lui... am întâlnit un tată și un bunic fericit care avea tot timpul un mic zâmbet cu subînțeles în colțul gurii și care, din păcate, ne-a părăsit prea devreme! Așa veți rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră!

 • Adaugat in data: 2024-05-11 07:17:12

  Încă din primele momente din care l-am cunoscut, la vârsta de 4 ani, l-am simțit ca pe un om bun, foarte corect și cu răbdare foarte mare. Direct, dar cel mai mult în mod indirect, m-a ajutat și inspirat să urmez apoi cariera de proiectant. Încă mai am pe undeva te-ul și planșeta lui și o carte de desen tehnic. Nu cred că aș greși spunând că a fost un om care a avut un impact considerabil pozitiv asupra oamenilor din jurul lui.

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.