Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce poveștile mai departe. DONEAZĂ!

Monică Hațegan

1935 - 2010
Parcul Lugoj
Monică Hațegan

Ne este dor de tine în fiecare zi pentru că ai lăsat un gol imens în suflete noastre când ne-ai părăsit.

Îmi este foarte greu să vorbesc despre tine, deoarece sunt atâtea de spus, iar modul meu de mă exprima este stângaci. Totuși ….

Când mă gândesc la tine te văd ca un om de o mare inteligență, cu un bun-simț ancestral, de om de la țară. Cred că ești una dintre persoanele care a citit cel mai mult din câte le cunosc, și mai ales ne-ai citit mie și fiului meu Mihai povești nemuritoare, iar mai apoi romane de aventuri atunci când eram prea mici ca să citim singuri. Iubim acum cărțile datorită ție.

Toată ziua meștereai câte ceva în atelierul pe care ți l-ai construi singur, fiind cel mai îndemânatic om pe care îl știu. De la un aparat de sudură, la o mașină de tăiat lemne, de la un articol de mobilier fermecător până la legatul cărților, știai să faci orice cu mâinile tale. Chiar și arcuri și săbii din lemn pentru Mihai, nepotul tău.

Ai fost tatăl meu și te-am iubit foarte mult și știu că m-ai iubit și tu foarte mult, deși nu ne-am declarat-o niciodată cu atâtea cuvinte.

Ai fost soțul mamei mele Iuliana pentru 52 de ani și ați avut împreună mai ales zile bune și ați clădit împreună, cu mâinile goale, pornind de la zero, o casă și o familie.

Dar marea ta iubire a fost nepotul tău, Mihai, pe care l-ai îndrumat în viață și l-ai ocrotit pas de pas, fiind în inima ta fiul pe care ți l-ai dorit întotdeauna.

Închei și-ți spun că te iubesc, te rog să mă ierți pentru tot ceea ce ți-am greșit și mi-e foarte dor de tine.

Plantat cu dor în amintire de către Mihai Cotolan.

Trimite un comentariu

Suntem suma experiențelor și oamenilor care ne-au modelat. Dacă acest om ți-a fost și ție drag, cititorule, poți oricând să adaugi o poveste, care să-i completeze amintirea. Îți mulțumim!

Comentarii

  • Adaugat in data: 2023-01-13 14:11:31

    🖤

zi de bine

În Lugoj, București, Constanța și Oradea am făcut patru parcuri, cu câte 100 de arbori. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Povestea omului pe care îl onorezi în acest fel.